Συνελήφθησαν, το βράδυ στις 1/10 στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες μέλη εγκληματικής ομάδας που ενέχονται σε διάπραξη κλοπών στην Ηλεία και σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εγκληματική ομάδα, διακεκριμένη κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία, για τα ίδια αδικήματα σε βάρος ακόμη ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ σε μια περίπτωση διακριβώθηκε η συμμετοχή δύο ακόμη ημεδαπών ανδρών τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν συστήσει οργανωμένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων κλοπών.