ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Πύργου: Γενική Συνέλευση για την ασφάλεια των μαθητών


Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Πύργου, για το περιστατικό πτώσης σιδερόβεργας από την οροφή του γυμναστηρίου, εν ώρα μαθήματος, με την σιδερόβεργα να πέφτει μπροστά σε μαθητή και από τύχη δεν τραυματίστηκε.

Στη συνέλευση συζητήθηκε το θέμα της ασφάλειας των μαθητών στο σχολείο αν και αρχικά είχε συγκληθεί συνέλευση για την συνεργασία του σχολείου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus και για το Χριστουγεννιάτικο παζάρι που θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου, ωστόσο το θέμα της ασφάλειας κυριάρχησε στην Γενική Συνέλευση.

Οι γονείς έχουν επισημάνει εγγράφως στον Δήμο Πύργου τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο του σχολείου ζητώντας να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις και να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού παιδιών, ενώ τόνισαν την αδιαφορία που επικρατεί μέχρι και σήμερα, αφού δεν έχει γίνει καμία συντήρηση στον χώρο, παρότι στις αρχές της σχολικής χρονιάς είχαν αποκολληθεί σοβάδες από μπαλκόνι του 1ου ορόφου.

Ακόμα κατά την διάρκεια της συνέλευσης, οι γονείς εξέφρασαν τον φόβο για επανάληψη τέτοιου φαινομένου τις ημέρες που θα φιλοξενηθούν αποστολές σχολείων από το εξωτερικό μέσω του προγράμματος Erasmus, ενώ σημείωσαν πως θα είναι μεγάλο πλήγμα για την εξέλιξη του προγράμματος αν γίνει ανάλογο περιστατικό.

Τέλος, στην συνέλευση κατατέθηκαν προτάσεις για τις επόμενες κινήσεις του Συλλόγου προς τους αρμόδιους φορείς ώστε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις και συντήρηση του κτιρίου.