Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας για τη μισθοδοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

spot_img

Προτεινόμενα

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας για τη μισθοδοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

«Κατόπιν παραπόνων που δέχτηκε ο Σύλλογος από νεοδιόριστους συναδέλφους σχετικά με την ενημέρωση που έχουν για μη καταβολή της μισθοδοσίας τους (αναδρομικά, μήνας Σεπτέμβριος, α’ 15νθήμερο Οκτωβρίου), καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διαπιστώσουμε τους λόγους της καθυστέρησης.

Είναι αλήθεια ότι η μη καταβολή της μισθοδοσίας οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες συναδέλφους, καθώς είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις. Είναι επίσης αλήθεια ότι σε άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (π.χ. Πέλλας, Άρτας) έχει ήδη καταβληθεί η μισθοδοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Μια ακόμα αλήθεια είναι το γεγονός ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Ηλείας έχει να διαχειριστεί τους φακέλους 160(!!!!) περίπου συναδέλφων (σε αντίθεση με άλλες που ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες έχοντας 20-50 νεοδιόριστους) και το Οικονομικό της Τμήμα είναι υποστελεχωμένο, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι – συνάδελφοί μας και αυτοί είτε εκπαιδευτικοί είτε διοικητικοί – προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον τεράστιο φόρτο εργασίας σε ιδιαίτερα στρεσογόνες συνθήκες, που απαιτούν καθαρό μυαλό και συχνό επανέλεγχο των ενεργειών για την αποφυγή λαθών.

Η υποστελέχωση των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Π.Ε. Ηλείας και η αδυναμία να ανταποκριθεί στις τρέχουσες απαιτήσεις έχει ως αποτέλεσμα αφενός την εξουθένωση του ελάχιστου προσωπικού που καλείται να τις αντιμετωπίσει και, αφετέρου, την έλλειψη των οικονομικών πόρων για τους νεοδιόριστους συναδέλφους, οδηγώντας τους στην επαιτεία προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους.

Καλούμε τη Διεύθυνση Π.Ε. Ηλείας

  • να προβεί σε επίσημη ενημέρωση των νεοδιόριστων συναδέλφων σχετικά με το θέμα, έτσι ώστε να γνωρίζουν τους λόγους της καθυστέρησης, καθώς και το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία
  • να αντιμετωπίζει με σεβασμό τα αιτήματά μας, χωρίς να προσβάλλεται η αξιοπρέπεια και η προσωπικότητά μας, καθώς είναι πολλά τα παράπονα αναφορικά με αγενείς συμπεριφορές απέναντι σε συναδέλφους που ζητούν απαντήσεις σε θέματα που τους αφορούν».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα