Σύλλογος εργαζομένων δήμων Ηλείας: «Ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων με το μέρισμα»

spot_img

Προτεινόμενα

 

Στην πανελλαδική απεργία που έχει κηρυχτεί στις 14 Δεκεμβρίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι  και στην Ηλεία.

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ο σύλλογος εργαζομένων στους δήμους Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

«Δίνουμε Αγώνα για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την προαγωγή της δημόσιας υγείας και παιδείας, της περίθαλψης και της κοινωνικής ασφάλισης, την προστασία του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής αυτοδιοίκησης. Και αυτό γιατί η Κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στην Βουλή έναν Προϋπολογισμό λιτότητας δυσβάσταχτης φορολόγησης όπου για μία ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των Δημόσιων Εσόδων. Ανακοίνωσαν, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, μέρισμα 700.000.000,00 ευρώ, την στιγμή που έχουν αποφασίσει και υλοποιούν 3ο και 4ο μνημόνιο μέτρα 17 δις ευρώ. Ήδη πέρα από τα μέτρα του Προϋπολογισμού για το 2018 έχουν ψηφίσει (4ο μνημόνιο) τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545,00 ευρώ στα 5.681,00 ευρώ δηλαδή μείωση ενός μισθού ετησίως και 40% μείωση στις συντάξεις. Η Υπουργός με την Αντιαπεργιακή τροπολογία που ψήφισε προσπαθεί να επιβάλει με αυταρχικό αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο την Αξιολόγηση του Δημοσίου Υπαλλήλου».

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα