16.5 C
Pýrgos
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας: Άμεσα την σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου

spot_img

Προτεινόμενα

ΠΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟ και ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Σε συνέχεια των καταιγιστικών  εξελίξεων  σχετικά με την μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού στην Ν.Μ.Πύργου και την αδιαμφισβήτητα διάλυση του νοσοκομείου μας ζητάμε  την Δευτέρα 16/11/2021 άμεσα την σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου  όπως νόμιμα έχει συσταθεί από το υπουργείο υγείας και είναι το κορυφαίο όργανο διοίκησης σε επίπεδο νομού. Ζητάμε να παραστούμε ως νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι εργαζομένων και να παραθέσουμε τις απόψεις μας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που έχει τεράστια σημασία.

Η διαχείριση επιβεβαιωμένων περιστατικών κοβιτ σε επίπεδο νομού ήταν πάντα αίτημα μας όπως και λοιπών ιατρικών και συνδικαλιστικών ενώσεων  το οποίο δεν είχε γίνει δεκτό..  Η πρόταση μας είχε να κάνει με την διαχείριση των περιστατικών στην Αμαλιάδα αφού διαθέτει οργανικά 3 παθολόγους (στα χαρτιά) ,αξονικό τομογράφο και σύγχρονα απεικονιστικά ψηφιακά εργαστήρια.

Τα θυμίζω αυτά γιατί κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι οι εργαζόμενοι στη Αμαλιάδα μόνο φωνασκούν… Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου και διοικητής του νοσοκομείου οφείλει να συγκάλεση άμεσα συνεδρίαση για ένα τόσο σοβαρό θέμα  να ακουστούν και να καταγραφούν όλες οι απόψεις.

Η εύθηνη λόγων και πράξεων είναι συλλογική. Με τα νέα δεδομένα και την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης όπως αναμένεται τι ρόλο θα καλύψει το «πρώην» νοσοκομείο Αμαλιάδας. Σε περίπτωση που οι χώροι του Πύργου εξαντληθούν, πράγμα πολύ πιθανόν όταν η κατάσταση είχε φτάσει σε επίπεδα κορεσμού  τους περασμένους χειμωνες με μια απλή γρίπη. . τώρα τι θα γίνει .

Με την αφαιμαξη προσωπικου  και τις δηλωσεις για διαχειρηση  μονο των επιγοντων περιστατικων ,(αραγε με τι προσωπικο?) ζηταμε διευκρινησεις με αριθμούς, διευθύνσεις, και ονοματεπώνυμα. Ποιος, που  και πότε θα κάνει τι.? Όχι άλλα λόγια του αέρα .

Ζητάμε επίσης την θεση της αναπληρώτριας διοικητριας που εξακολουθεί να είναι άφαντη και να μας εξηγήσει τον ρόλο που εχει στο νοσοκομείο.Αν την εμποδίζουν να ασκήσει τα καθήκοντα της ,η την παρακαμπτουν,η την αγνοούν να μας το πει γιατι σίγουρα όλα αυτά την εκθέτουν .

Επίσης υπηρεσιακοι παράγοντες  που με πολύ ευκολία έλεγαν κάποτε  ότι δεν θα υπογράψουν μετακινήσεις προσωπικού και τώρα τρέχουν στον Πύργο να φτιάξουν  προγράμματα, να  αναλογιστουν  τις ευθύνες τους και τις πράξεις τους .η επαναληψη της ιστορίας καταντα φάρσα .

Γνωρίζουν απαντες ότι για τις ανάγκες της πανδημίας ενισχύθηκε το Νοσοκομείο του Πυργου με 40 άτομα επικουρικό νοσηλευτικο προσωπικό . Πήραν με μετακίνηση και  από εμας 10 σύνολο 50.                   Το πόσα κρεβάτια μπορεί ένα νοσοκομείο να αναπτύξει με 50 άτομα προσωπικό είναι εξοφθαλμο.

Εμείς με αίσθημα ευθύνης  θα καταθέσουμε προταση  στο ΔΣ  για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε  μια στοιχειώδη  ασφαλή λειτουργία στην Αμαλιάδα, να μετακινηθεί στο νοσοκομείο του Πύργου για το διάστημα της πανδημίας  και όταν τελειώσει αυτό το μαρτύριο να επιστρέψουν πισω ,11 άτομα από το επικουρικό νοσηλευτικο προσωπικό που προσλήφθηκε για αυτούς τους σκοπούς  και να παραμείνουν στο νοσοκομείο μας οι 6 μόνιμοι νοσηλευτες και οι  5 οφειλουμενοι του ΟΑΕΔ, μια που η σύμβαση τους, οριζει ρητά ότι προσφέρουν αποκλειστηκα μόνο στην Αμαλιάδα και η καταστραγηση του ορίζει νομικά  ζητήματα .

Σε διαφορετική περίπτωση μας οδηγείτε σε μέσα και τρόπους αντίδρασης που σίγουρα δεν θα σας είναι ευχάριστα. Δεν υποχωρούσε δεν εκβιαζόμαστε και αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                                                                        Η Γραμματέας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα