33.9 C
Pýrgos
Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας – Ανακοίνωση Απάντηση

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Σήμερα στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης του  Αξονικού Τομογράφου και του  ψηφιακού ακτινολογικό εργαστηρίου στην νέα πτέρυγα. Αυτή η κίνηση δίνει την καλύτερη απάντηση σε όσους μας έχουν « τελειώσει» από τον υγειονομικό χάρτη της Ηλείας. Το επόμενο βήμα είναι η επιστροφή ολου του μετακινημένου ιατρικού και νοσηλευτικού    προσωπικού από την μονάδα του Πύργου στο νοσοκομείο μας.     Μάταια προσπαθούν οι συνάδελφοι  του συλλόγου του Πύργου να δημιουργήσουν  ένα κλίμα έχθρας, καταστροφολογίας ,υπονόμευσης και μιζέριας. Η ιστορία επαναλαμβάνετε ως φάρσα .Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Εμείς κοιτάμε την νοσηλευτική μας μονάδα, εξοπλίζουμε το νοσοκομείο μας  και με στοχευμένες  προσθήκες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού απαντάμε σε όσους έχουν προεξοφλήσει το μέλλον μας. Διαβάζοντας την ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου διαπιστώνουμε – κατά τον συντάκτη της-  την μετατόπιση των ευθυνών στην 6 ΥΠΕ  στο Υπουργείο Υγείας μάλιστα και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς όπως  «υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος ,ουτοπικές και άστοχες..»  Δηλαδή με λίγα λόγια μας εξαπάτησαν ,μας κοροιδεψαν,μας εμπαίζουν. Έχετε στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα σας.? Γιατί τώρα? Τόσο καιρό που υποτίθενται γίνονται όλα αυτά εσείς που βρίσκεστε? Για ποιο λόγο αισθανθήκαμε την ανάγκη να απαντήσετε εσεις αντί της διοίκησης στην επιστολή μας, μάλιστα και σε ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά ευθύνη του διοικητή όπως τις μετακινήσεις ιατρών μεταξύ των νοσηλευτικών μονάδων. Μάθετε λοιπόν πριν ξανάεκτεθειτε , ότι το νοσοκομείο Αμαλιάδας ενισχύει με 8 ιατρούς σε βασικές ειδικότητες την εφημερία του Πύργου μάλιστα 3 με αποκλειστική εφημέρευση εκεί και ο Πύργος μόλις με έναν σε εμάς και αυτό για μια φορά  την εβδομάδα σε πρωινό ωράριο στα χειρουργεια.  Αν αντιλαμβάνεστε ότι, η έννοια της διασύνδεσης με 8-1  είναι δίκαιο  και ηθικό τότε ας  μιλήσουμε καλύτερα για τον καιρό.  Μας έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν για προσωπική αντιδικία με την διοίκηση του ΓΝ Ηλείας. Δεν έχουμε αντιδικία με κανένα ,είμαστε εκλεγμένοι εκπρόσωποι εργαζομένων και όποτε αντιμετωπίζουμε παρεμβάσεις οποιουδήποτε στην λειτουργία της νοσηλευτικής μας Μονάδας οφείλουμε με τόλμη, ειλικρίνεια και θάρρος να υπερασπιστούμε   το δίκαιο  και να καταγγείλουμε όσους επιβουλεύονται την λειτουργία μας ,οποία εξουσία και αν είναι απέναντι. Δουλειά μας δεν είναι να στηρίζουμε Διοικήσεις και λοιπούς παρατρεχάμενους.. ούτε να χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε όταν ζορίζουν τα πράγματα  να ρίχνουμε τις ευθύνες αλλού , πάντα μακριά, από το σπίτι μας…αυτά ας τα κάνουν άλλοι. Δίνουμε λόγο μόνο στους εργαζόμενους και στην συνείδηση μας .

Διαβάζοντας και την υπόλοιπη δήλωση σας αναρωτιόμαστε:    Η διοίκηση αλήθεια  τι θέση παίρνει για τις καταγγελίες σας ? Τις υιοθετεί ή τις καταδικάζει?  Θα απαντήσει ο κύριος Διοικητής ? Όχι γενικά και αόριστα .Συγκεκριμένα. Συμφωνεί ότι  οι  πολίτικοι του προϊστάμενοι , ΥΠΕ και   Υπουργείο Υγείας μεθόδευσαν ένα ουτοπικό σχέδιο με σκοπό τον εμπαιγμο? Είπε ψέματα ο υπουργός τον περασμένο χρόνο που επισκέφτηκε τις μονάδες μας? Υιοθετεί αυτές τις απόψεις.? Σε τόσες συσκέψεις που συμμετείχει σε ΥΠΕ και Υπουργείο εκτός από την τελευταία που ζητήσαμε να τον  εξαιρέσουν ως αναξιόπιστο ,είχει διαφωνήσει  ποτέ με τον σχεδιασμό του εφημεριακού πλάνου ή είχει δεσμευτεί για την απαράκλητη τήρηση του. Ηταν  παρόντες εξέχουσες προσωπικότητες από την Ηλεία οι οποίοι μπορούν να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα του. Είμασταν και εμείς παρόντες. Απαντήστε. Επιπλέον παρθηκαν αποφάσεις στο ΔΣ  του νοσοκομείου  προς αυτή την κατεύθυνση, με λεπτομέρειες πως θα υλοποιηθεί το εφημεριακό . Έχει ενημερώσει η διοίκηση  τους συναδέλφους του συλλόγου στον Πύργο  για τις αποφάσεις ή . εμπαιγμός και εκεί? Και αν είναι εμπαιγμός που ήσασταν τόσο καιρό,κύριε διοικητή, γιατί δεν διαφωνήσατε με τον σχεδιασμό και με αξιοπρέπεια να υποβάλετε την παραίτηση σας εφόσον καλείστε να εφαρμόσετε κάτι ουτοπικό και να μην σας εκθέτουμε άδικα. Δυστυχώς μας έχετε….. μόνο για τα, άπλυτα σας να σας πλένουμε, κυριολεκτικά και μεταφορικά αφού εδώ και τρεις εβδομάδες τα πλυντήρια της <<βαριάς βιομηχανίας>> δεν λειτουργούν και μεταφέρεται ο ιματισμός στην Αμαλιάδα.. Γιατρούς δεν έχετε, προσωπικό δεν έχετε, πλυντήρια δεν επισκευαζεται…και για όλα ευθύνονται όλοι οι άλλοι εκτός από σας.

Εχετε επενδύσει στην μέγγενη στον κλοιό, στην αποξήλωση  προσωπικού  και την στοχευμένη προσωρινή αναστολή λειτουργίας μας. Τρεις φορές το αποτρέψαμε. Θα το ξανακάνουμε..και θα το ξανακάνουμε..     Γιατί εμείς εκείαντιστεκομαστε.                                                                                                                                                                                                                                                                     Να το θυμάστε. Το νοσοκομείο δεν πρόκειται να  κλείσει.

Δεν θα το επιτρέψουμε  ποτέ.

Ο πρόεδρος.                                                  Η γραμματέας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα