ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Σύλλογος εργαζόμενων δήμων Ηλείας: Διαμαρτυρία για την ένταξη των παιδιών 4 ετών και πάνω στην υποχρεωτική εκπαίδευση


Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στους εμπλεκόμενους φορείς ο σύλλογος εργαζομένων στους δήμου Πύργου, Ολυμπίας και Ζαχάρως,αναφορικά με την  απόφαση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να περάσει Νομοθετική Διάταξη με την οποία θα εντάσσονται, τα παιδιά ηλικίας από 4 ετών και πάνω στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος, η απόφαση  αυτή οδηγεί τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς στην απαξίωση και στο κλείσιμο, τους εργαζόμενους στην ανεργία και χιλιάδες γονείς σε αδιέξοδο και απελπισία.

«Η ΠΟΕ – ΟΤΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για αλαζονεία και αυταρχισμό αφού προωθεί μία ρύθμιση χωρίς κανένα απολύτως διάλογο αγνοώντας παντελώς τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την αγωνία χιλιάδων γονέων. Η απόφαση της Κυβέρνησης μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και σαν Σύλλογος και σαν Ομοσπονδία διαμορφώνουμε κοινό μέτωπο δυναμικής αντίδρασης. Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε από την ΚΕΔΕ η μη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών την Τρίτη 20-02-2018. Επίσης έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να ενημερωθεί για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους, η ψήφιση της νομοθετικής διάταξης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης ο σύλλογος γνωστοποιεί ότι  θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με τον υφυπουργό παιδείας κύριο Μπαξεβανάκη, προκειμένου  να του εκτεθούν  τα προβλήματα ώστε να μην προχωρήσει τελικά η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη.