ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σύλλογος Ξενοδόχων προς δήμαρχος Πύργου:«Να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για την άφιξη τουριστών»


Ο Σύλλογος Ξενοδόχων δήμου Πύργου απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή, με αίτημα την σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την επικείμενη άφιξη τουριστών – επισκεπτών.

Η επιστολή αποτελεί συνέχεια του διαλόγου του δήμου με φορείς για την υποδοχή των επισκεπτών στην πόλη του Πύργου και ύστερα από μια σειρά προτάσεων του Συλλόγου Ξενοδόχων του Πύργου.

Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου Ξενοδόχων δήμου Πύργου Γερ. Ζαχαρόπουλος, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. δήμαρχε, έχοντας περάσει ένας μήνας από τη σύσκεψη όπου είχατε συγκαλέσει σε σχέση με τις προτάσεις για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας στην πόλη του Πύργου, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια παγωμάρα και αβεβαιότητα ως προς τον χρονικό ορίζοντα άφιξης των επισκεπτών. Όπως σας τονίσαμε στην πρόταση που κατέθεσε ο σύλλογός μας, οι παρεμβάσεις αισθητικού και πληροφοριακού χαρακτήρα που θα πρέπει να γίνουν στην πόλη μας, είναι αναγκαίες και άμεσες. Δυστυχώς παρατηρούμε ότι ενώ ήδη έχει αρχίσει η τουριστική σεζόν της κρουαζιέρας, η εν λόγω εταιρεία που θα έφερνε τον κόσμο στην Πύργο και έκανε την παρουσίασή της στη σύσκεψή σας, δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα.

Όπως θα γνωρίζετε κ. δήμαρχε, είμαι πρόεδρος του συλλόγου Ξενοδόχων όλου του δήμου Πύργου. Αυτό συνεπάγεται ότι ο σκοπός του συλλόγου μας και εμένα ιδιαιτέρως είναι η τουριστική ανάταση όλου του δήμου μας. Δια ταύτα επιθυμώ η πόλη του Πύργου, η πρωτεύουσα του νομού μας, όπως αποκτήσει τουριστικό χαρακτήρα που θα είναι προς όφελος όλων των δημοτών και να μην αποτελεί το φτωχό συγγενή σε σχέση με άλλες πρωτεύουσες της Πελοποννήσου. Μην μπορώντας να βλέπουμε άλλη μια χρονιά να πηγαίνει χαμένη για την πόλη μας, επιθυμούμε να συγκαλέσετε άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να απαντηθούν ξεκάθαρα ερωτήματα, όπως εάν υπάρχει κίνδυνος να ματαιωθούν τα σχέδια της εταιρείας και τα λεωφορεία ν’ αλλάξουν προορισμό, ποιοι είναι οι γνωστοί –άγνωστοι που κρατούν όμηρο μια πρωτεύουσα Νομού και εφόσον έχει εγκριθεί από το υπουργείο Τουρισμού το τουριστικό σχέδιο, που υπάρχει το κώλυμα και η μεγάλη καθυστέρηση;».