ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Σύλλογος Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης”


 Εκδηλώσεις και δράσεις για την ανάδειξη της Τοπικής Ιστορίας του 1821

Ο νεοσυσταθείς Σύλλογος Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” κατάρτισε πριν λίγες μέρες το πρόγραμμά του που περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας του 1821 και όχι μόνο.

      Όπως ανέφερε ο Δημιουργός του Συλλόγου και του μίνι ιστορικού πόρταλ “To skalistiri.news ζωντανεύει το 1821” Θεόδωρος Λάμπρος:

“ο νεοσυσταθείς σύλλογός μας κατάρτισε το πρόγραμμα δράσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ένα πρόγραμμα που εστιάζει στην ανάδειξη και προβολή της ιστορίας του 1821 στην Ηλεία και όχι μόνο. Ήδη πραγματοποιήσαμε την πρώτη επίσημη δράση μας με την δημιουργία ενός μίνι ιστορικού ντοκιμαντέρ για τον Πύργιο αγωνιστή Χαραλάμπη Βιλαέτη του οποίου ο Σύλλογός μας φέρει τιμής ένεκεν το όνομά του στον τόπο θυσίας του στο Λαντζόι του Δήμυ Πύργου.

Θα συνεχίσουμε την δράση μας με την δημιουργία ενός ακόμα ιστορικού ντοκιμαντέρ – ταινίας με κύριο θέμα την Ηλεία κατά το 1821. Ήδη έχουμε ξεκινήσει γυρίσματα με την συμμετοχή και άλλων Συλλόγων Ιστορικής Αναβίωσης τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς.

  Ο Σύλλογός μας έχει αγαστή συνεργασία με τον καλό φίλο Γιάννη Μουτσούλα – Δημιουργό του πολύ ενδιαφέροντος καναλιού στο Youtube MessiniaView με τον οποίο έχουμε ξεκινήσει τις κοινές μας δράσεις – εκδηλώσεις”.

Στόχος μας είναι η ανάδειξη και προβολή της τοπικής ιστορίας του 1821 και όχι μόνο με σκοπό να βάλουμε με την σειρά μας ένα μικρό λιθαράκι ώστε ο κόσμος να αγαπήσει το 1821 και να το βάλει στην καρδιά του – ειδικά σήμερα που υπάρχει τεράστιο έλλειμμα ιστορίας στη χώρα μας.

Τιμούμε όλους αυτούς τους αγωνιστές γνωστούς και μη που έδωσαν το αίμα τους για να μπορούμε όλοι εμείς σήμερα να είμαστε ελεύθεροι και να απολαμβάνουμε τα αγαθά μας”.