Σύσκεψη Μητρόπουλου με εκπροσώπους Συλλόγων κρεοπωλών και γαλακτοβιομηχανιών

spot_img

Προτεινόμενα

-Στο επίκεντρο της σύσκεψης η διάθεση των προϊόντων των κτηνοτρόφων, των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Κώστας Μητρόπουλος, είχε διαδοχικές συσκέψεις με εκπροσώπους των Συλλόγων Κρεοπωλών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται την Περιφέρεια, παρουσία του Προέδρου του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής και Περιφερειακού συμβούλου Διονύση Μαυρόγιαννη, του Γενικού Δ/ντη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρου Βέρρα και στελεχών της Δ/νσης Κτηνιατρικής.

Στις συσκέψεις αναδείχθηκαν προβλήματα που σχετίζονται με την διάθεση των προϊόντων των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας και κυρίως του γάλακτος, προβλήματα του κλάδου των κρεοπωλών, ενώ αναδείχθηκε και η σημασία της αναγραφής της προέλευσης του γάλακτος στα γαλακτοκομικά προϊόντα, σύμφωνα και με το πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο περί διακίνησης και εμπορίας νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων.

«Ο κτηνοτροφικός κόσμος και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, αντιμετωπίζει καθημερινά πολυεπίπεδα προβλήματα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε: «Οι τιμές διάθεσης του αιγοπρόβειου γάλακτος, αλλά και του κρέατος συνεχώς συμπιέζονται, ενώ υπάρχει και έντονη ανησυχία για την δυνατότητα απορρόφησης της παραγωγής. Θεωρούμε ότι το ψηφισθέν νομοσχέδιο, που αποτελούσε άλλωστε και πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και μπορεί να βοηθήσει τους Έλληνες παραγωγούς έναντι πιθανών αθέμιτων πρακτικών».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα