9 C
Pýrgos
Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Σύσκεψη στο ΕΒΕ Ηλείας: «Αναγκαία η σύμπνοια για το δρόμο  Πάτρα-Πύργος-Κ. Νερό-Τσακόνα»

spot_img

Η ανάγκη να υπάρξει ενιαία γραμμή για το ζωτικής σημασίας έργο του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος-Καλό Νερό-Τσακόνα, εκφράστηκε στην ευρεία σύσκεψη που διοργάνωσε  το Επιμελητήριο Ηλείας.

Στη διάρκεια της  σύσκεψης στην οποία δεν έλειψαν  εντάσεις και αντιπαραθέσεις,  τονίστηκε πως οι Ηλείοι θα πρέπει να δείξουν σύμπνοια και κοινή στάση για την υλοποίηση του έργου, ενόψει και της  συνάντησης που θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου με τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη.

Αρχικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κ. Νικολούτσος τόνισε πως αυτή τη στιγμή 5 από τα 8 τμήματα βρίσκονται στο ελεγκτικό συνέδριο, με σκοπό την τελική έγκριση για την έναρξη των εργασιών, κρούοντας συγχρόνως το καμπανάκι του κινδύνου για περαιτέρω καθυστέρηση του έργου…

Μιλώντας  ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας επέρριψε σοβαρές ευθύνες στον υπουργό Υποδομών για τη στασιμότητα που υπάρχει γύρω από το δρόμο, ενώ ζήτησε να βγει σκληρό ψήφισμα, το οποίο θα σταλεί στον κ. Σπίρτζη.

Από την πλευρά του εξάλλου και ο βουλευτής Γιαν. Κουτσούκος υπογράμμισε ότι το έργο βρίσκεται σε μεγάλη αβεβαιότητα με ευθύνη του υπουργού Υποδομών.

Εξάλλου ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε πως η κατάτμηση του έργου αποτελεί τροχοπέδη όσον αφορά την ολοκλήρωσή του, ενώ ο δήμαρχος Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλος υπενθύμισε τις τραγικές απώλειες ανθρώπινων ζωών στο τμήμα Πάτρα-Πύργος και συγχρόνως άσκησε κριτική στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την απουσίας τους…

Παρεμβάσεις έγιναν επίσης από τον εκλεγμένο δήμαρχο Ζαχάρως Παντ. Χρονόπουλο, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους  εμπόρων και επαγγελματιών κ.α.

————————————————————————————————

ΨΗΦΙΣΜΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Μετά την ευρεία σύσκεψη των εκπροσώπων των φορέων της Ηλείας, που συνεκάλεσε το Επιμελητήριο το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, για την ένταξη μας στο εθνικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, οι συμμετέχοντες διατυπώνουν ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα.

Απαιτούμε ενιαίο έργο στον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσάκωνα και αναμένουμε την θέση της κυβέρνησης για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του.

Ή σχεδιαζόμενη παρέμβαση στο τμήμα Πάτρα-Πύργος και ο τρόπος εκτέλεσής της με κατάτμηση σε οκτώ επιμέρους εργολαβίες μας δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες.

Τη στιγμή που μέχρι τώρα μόνο πέντε έχουν τελεσιδικήσει σε επίπεδο δημοπράτησης (αναμένεται ακόμη μία), είναι αβέβαιη η εξέλιξη για τις άλλες δύο, γεγονός που μας οδηγεί στο να έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις για την διατύπωση και εφαρμογή ενιαίου Δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος και για τις οκτώ εργολαβίες.

Χωρίς την παραπάνω βασική προϋπόθεση το έργο γίνεται περίπλοκο με αβέβαιη εξέλιξη ως προς την ημερομηνία περαίωσης και λειτουργίας ως αυτοκινητόδρομου.

Επαναδιατυπώνουμε το αίτημά μας για την ευρεία παράκαμψη Πύργου ως είχε σχεδιασθεί και την σύνδεση με τον άξονα προς Αρχαία Ολυμπία ώστε να μην είναι ψευδεπίγραφη η ονομασία Ολυμπία οδός.

Ζητάμε επίσης να διατυπώσετε δεσμευτικά την θέση σας για το Πύργος – Καλό Νερό – Τσάκωνα ώστε να ολοκληρωθεί ο δακτύλιος Πελοποννήσου των αυτοκινητοδρόμων.

Αποδοκιμάζουμε την στάση του υπουργού κυρίου Σπίρτζη που απέκλεισε επιλεκτικά τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και φορείς της Ηλείας από την πρόσφατη σύσκεψη στην Αθήνα και καλούμε τον Περιφερειάρχη κύριο Κατσιφάρα να προσκαλέσει με ευθύνη του, τους βουλευτές, τους δημάρχους και τους φορείς του τόπου, για κοινή παρουσία στη σχεδιαζόμενη συνάντηση με τον Υπουργό.

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα