Παρασκευή, 13 Μαΐου, 2022
18.3 C
Pýrgos

Σύσκεψη στο Πάρκο Ξυστρή: «Δεν θα επιτρέψουμε από ιδιοκτήτες να γίνουμε ενοικιαστές του τόπου μας»

spot_img

Μονόδρομος η αναζήτηση πολιτικής λύσης και νομοθετικής ρύθμισης για τις διεκδικούμενες εκτάσεις στις Τοπικές Κοινότητες Χειμαδιού, Κουτσοχέρας, Μουζακίου και Περιστερίου, από την Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας. ήταν το κύριο συμπέρασμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στο θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο.

«Εμείς δεν θα επιτρέψουμε από ιδιοκτήτες να γίνουμε ενοικιαστές του τόπου μας!!!» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόσκληση για τη σύσκεψη, η οποία στέφθηκε από επιτυχία και μαζική συμμετοχή όλων των φορέων της περιοχής αλλά και των κατοίκων των εμπλεκομένων Κοινοτήτων.

Μεταξύ άλλων, στο πάνελ της εκδήλωσης, βρέθηκαν ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύσιος Καλαματιανός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε. κ. Κώστας Νικολούτσος, ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής με την «Ελληνική Λύση» κ. Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο οποίος έχει ασχοληθεί νομικά με το θέμα και τις διεκδικήσεις των κατοίκων της περιοχής, ο «οικοδεσπότης» δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος ενώ… αίσθηση έκανε η απουσία από το πάνελ εκπροσώπου του δήμου Ήλιδας!

Η πολιτική λύση, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, αναδείχθηκε σαν την κατάλληλη και την ενδεδειγμένη λύση προκειμένου να ικανοποιηθούν και οι δύο πλευρές (Κοινότητες και Ιερά Μονή) χωρίς να οδηγηθούν στην «έξωση» και στην οικονομική εξαθλίωση εκατοντάδες οικογένειες που ζουν, εργάζονται και κατέχουν εδώ και αιώνες τις διεκδικούμενες εκτάσεις.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα