ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ

Τάκης Αντωνακόπουλος- «ΑΝΑΣΑ»: Προτάσεις για την ουσιαστική προσέλκυση “Τουριστών στον Πύργο”

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΥΡΓΟΥ “ΑΝΑΣΑ”

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, για να επαληθευθεί η προ ημερησίας τοποθέτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Τάκη Αντωνακόπουλου.

Όπως ο ίδιος τόνισε η συνολική στάση του Δήμου για το ζητούμενο “Τουρίστες στον Πύργο”, πάσχει από οργάνωση, μελέτη και κυρίως συνεργασία των φορέων της πόλης.

Εκτός από κριτική, υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις, που αποτελούσαν και προεκλογικές δεσμεύσεις της παράταξής του.

1.Διαμόρφωση φακέλου υποψηφιότητας για ένταξη του Μουσείου Πύργου στη λίστα μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Είναι εφικτό αφού η Αρχ.Ολυμπία και τα Μουσεία της , περιλαμβάνονται στην λίστα. Κατ’επέκταση το Μουσείο Πύργου,όπου εκτίθενται ευρήματα απο το χώρο της Αρχ.Ολυμπίας μπορεί να ενταχθεί.

2.Οργανωμένες εκδηλώσεις Τοπικής Γευσιγνωσίας Προσφορά στους επισκέπτες.

3.Ανάδειξη του πνευματικού κεφαλαίου -κληρονομιά στον Πύργο -του δημιουργού του ποιήματος ο “Ύμνος στην Ολυμπία του ΤΑΚΗ ΔΟΞΑ”. Είναι γνωστό οτι αναπόσπαστο μέρος της τελετής της αφής της Ολυμπιακής φλόγας, στην Αρχ. Ολυμπία,είναι η απαγγελία του ποιήματος “Υμνος στην Ολυμπία”. 2 δίσ. πολίτες σε όλον τον κόσμο, γίνονται κοινωνοί του γεγονότος αυτού.Ο μεγάλος λογοτέχνης έχει γράψει το συγκεκριμένο έργο στον Πύργο.

4.Μουσείο λαογραφικό με κέντρο την οικονομία της σταφίδας, στον πρώην Δήμο Ωλένης όπως προέβλεπε μελέτη του “Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου” για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών. Και άλλες ακόμα προτάσεις ,ενδιαφέρουσες όπως ο Θρησκευτικός Τουρισμός.