15.4 C
Pýrgos
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Τάκης Αντωνακόπουλος δηλώσεις για Πάτρα-Πύργος και καθαριότητα δήμου

spot_img

Δηλώσεις έκανε χθες στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο δήμαρχος του Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος και αναφέρθηκε στο δρόμο Πάτρα-Πύργος καθώς και σε θέματα του τομέα καθαριότητας του δήμου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε «Είχα μια συνάντηση με το υψηλόβαθμο στέλεχος σε Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πολλά χρόνια, κ. Τάσο Μπουγά. Συζητήσαμε γύρω από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία ήταν η διαπίστωση πως το έργο Πάτρα – Πύργος έχει μπει σε περιπέτεια. Μέσα από τη συζήτηση βγήκαν πολύ σημαντικές πληροφορίες, τις οποίες γνωρίζαμε και τις επιβεβαιώσαμε, ότι άμα τη εμφανίσει του προβληματισμού του υπουργού Υποδομών σχετικά με το Πάτρα – Πύργος, αμέσως αναφυήθησαν νέες προτάσεις για δρόμους… μπήκε σε προτεραιότητα ο νέος άξονας της Κρήτης (ΒΟΑΚ), ο παραλιακός δρόμος Μεθώνη – Κόστα Ναβαρίνο και ο Ε65 προς την Καλαμπάκα. Εδώ ισχύει το διαμερίσουν τα ιμάτια του… Για να καταλαβαίνουν κάποιοι, εάν ως το τέλος του χρόνου δεν έχουν ξεκινήσει οι εργολαβίες… απεντάσσεται το έργο! Από εκεί και πέρα σε μια Ευρώπη που βάζει ως προτεραιότητα την κλιματική αλλαγή και χρηματοδοτεί προς αυτή τη κατεύθυνση, ενώ έχει δώσει άπειρα χρήματα για δρόμους στην Ελλάδα, σε μια Ευρώπη που δεν θέλει άλλο το αυτοκίνητο και βάζει μπροστά τους σιδηρόδρομους, η ανακίνηση για τρίτη φορά του θέματος Πάτρα – Πύργος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο δεν θα έχει καμία τύχη! Δυστυχώς κάποιοι έχουν βάλει το κεφάλι στην άμμο, σαν την στρουθοκάμηλο και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν! Όταν καταλάβουν θα είναι πολύ αργά! Αλλά είμαστε εδώ να τους θυμίζουμε ότι είναι τεράστια ευθύνη αυτή η σιωπή που δείχνουν και θα την βρουν μπροστά τους! Είμαστε εδώ για να αναδείξουμε τις ευθύνες και την ένοχη σιωπή των προθύμων ή… των παραδομένων η δικαστική εμπλοκή σίγουρα θα αναβάλλει το έργο… αν υπάρξει προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια δεν μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκρίνει άλλες διαδικασίες. Κι αυτό θα είναι ένα πρόσχημα για να πουν ότι δεν φταίμε εμείς, φταίει αυτός που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Μα προσέφυγε γιατί εσύ τον πέταξες έξω… τι θα του πεις; Μην μιλάς γιατί εγώ θέλω να κάνω κάτι δικό μου; Το έργο το μπλέξανε σκόπιμα και σας ξαναλέω για τους τρείς αυτοκινητόδρομους που προανέφερα… τα υπόλοιπα είναι έπεα πτερόεντα, και προφάσεις εν αμαρτίαις αυτών που έχουν μάθει μια ζωή να είναι πρόθυμοι και να μην συγκρούονται για τον τόπο μας!»

Ενώ για τα θέματα του τομέα της καθαριότητας ο δήμαρχος Πύργου είπε ότι «Ήδη είναι σε εξέλιξη η εργολαβία απομάκρυνσης των κλαδεμάτων που καταλάμβαναν χώρο σε πεζοδρόμια και πλατείες της πόλης. Δυστυχώς η διαγωνιστική διαδικασία ήταν χρονοβόρα αφού κράτησε πάνω από ενάμιση μήνα και δεν είχαμε άλλο τρόπο απομάκρυνσης αφού έπρεπε να χωροθετήσουμε ειδικό χώρο να βγάλουμε άδειες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και άλλες. Με ευνοϊκό κόστος, μέσω διαγωνισμού, αναδείχθηκε εταιρεία καθ` όλα νόμιμη και τηρώντας τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις που απαιτούνται ανέλαβε να μας λύσει το πρόβλημα που είχε ιδιαίτερη σημασία για την πόλη μέσω διαγωνισμού θα αγοράσουμε 117 καινούργιους κάδους απορριμμάτων. Παράλληλα έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία για να επισκευάσουμε μ μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων που έχουν υποστεί φθορές. Οι συγκεκριμένοι κάδοι είναι καλύτεροι από τους πλαστικούς αφού οι ζημιές στους πλαστικούς σχεδόν πάντα δεν αποκαθίστανται».

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα