ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ

Τάκης Αντωνακόπουλος: «Στηρίζουμε με κάθε τρόπο, τους επαγγελματίες και όλους τους δημότες μας»


Ενώ συνεχίζεται η ανθρωπιστική κρίση στα πλαίσια της πανδημίας που πλήττει και την περιοχή μας, κανείς δε ξέρει το χρονικό τέλος αυτής της κρίσης, και κανείς δε μπορεί να προϋπολογίσει το οικονομικό κόστος όσον αφορά τις επιχειρήσεις στον δήμο μας και στη χώρα. Είναι θετική η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να  μπορούν να απαλλάσσουν από τα αναλογούντα τέλη όσους επιχειρηματίες κάνουν χρήση κοινόχρηστου χώρου και για όσο χρονικό διάστημα θα ισχύσουν οι περιορισμοί.

Εγώ άλλωστε ως Δήμαρχος Πύργου είχα τονίσει και στη συγκέντρωση των επαγγελματιών πριν λίγες μέρες ότι οι αποφάσεις μας θα είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτού του μέτρου είναι φυσικά ότι οι εν λόγω επιχειρηματίες θα έχουν καταθέσει αίτηση στο Δήμο όπου θα ζητούν την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου. Εμείς λοιπόν λέμε ότι επειδή το βάθος της οικονομικής κρίσης δεν είναι ορατό, ουσιαστικά η λύση είναι διαγραφή χρεών στις τράπεζες, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις εφορείες.

Η πολιτεία πρέπει να ελαφρύνει από τα βάρη των οφειλών τους επαγγελματίες. Το δεύτερο που πρέπει να εφαρμόσει η πολιτεία σε συνάρτηση με τις τράπεζες είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας. Η πρώτη κατοικία στη χώρα είναι ιερό μέγεθος. Πρέπει οι άνθρωποι να έχουν σπίτι να μείνουν και ας καταλάβουν και οι τράπεζες επιπλέον και η πολιτική ηγεσία αυτής της χώρας ότι θα χάσουν και αυτοί από τη κρίση.

Αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει να κάνει κάτι παραπάνω από το να αποδεχτεί τους νόμους του κράτους. Με δεδομένη τη συγκυρία και την πραγματοποίηση των Δημοτικών Συμβουλίων εκ περιφοράς και όχι διά ζώσης, δεν έχει νόημα για όσους νομίζουν ότι μπορεί να έχει κάποια επικοινωνιακή αξία αυτή η κενού αποτελέσματος πρόταση γιατί ο νόμος είναι δεδομένος.

Είμαστε όλοι απασχολημένοι αποκλειστικά με την ανθρωπιστική κρίση, με τη διάσωση και τη προστασία ανθρωπίνων ζωών. Δεν υπάρχει χώρος για συνδικαλιστικές προσεγγίσεις σε αυτή τη πρωτοφανή κρίση που ζει η χώρα. Λέμε λοιπόν ότι δεν αρνούμαστε τη συνεδρίαση.

Να κάνουμε μια ακόμα συνεδρίαση εκ περιφοράς, να επιβεβαιώσουμε ότι αποδεχόμαστε τις κυβερνητικές επιλογές. Δε θα προβούμε σε ψευτοηρωισμούς, να πάρουμε δηλαδή αποφάσεις μόνοι μας και να κατηγορηθούμε όπως άλλοι σε βαθμό κακουργήματος για οικονομική βλάβη του ελληνικού δημοσίου.