ΗΛΕΙΑ OIKONOMIA ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τάκης Αντωνακόπουλος: «Υπάρχει μέριμνα για τα καταστήματα εστίασης»


Με ιδιαίτερη ευαισθησία για το δοκιμαζόμενο κλάδο της εστίασης, ο Δήμαρχος Πύργου πραγματοποίησε σύσκεψη, ενημερωτικού χαρακτήρα – το πρωί της Δευτέρας –  στο Λάτσειο Δημοτικό  Μέγαρο με την συμμετοχή  των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης  στον Δήμο Πύργου. Στη σύσκεψη εκτός από το Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος και η αρμόδια υπάλληλος Αγγελική Διονυσόπουλου  .

Ο Δήμαρχος ανέφερε  πως υπάρχει κατανόηση στο πρόβλημα των καταστηματαρχών και πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να βοηθήσει  στον βαθμό που γίνεται, με προσοχή όμως, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα προκύψει ασυδοσία.

Ειδικότερα ο Τάκης Αντωνακόπουλος τόνισε « ότι θα παραχωρήσουμε   επιπλέον χώρο για τραπεζοκαθίσματα, όπως προβλέπετε από τον σχετικό νόμο και ύστερα από σχετική αίτηση των καταστηματαρχών ο σχετικός χώρος είναι οριοθετημένος με τέτοιο τρόπο, ώστε και τα καταστήματα να μπορούν να καλύψουν τη ζημιά που έχουν υποστεί, αλλά να υπάρχει και επαρκής χώρος για τη διέλευση των πεζών. Θέλουμε να υπάρξει και εξυπηρέτηση των καταστημάτων, αλλά και ελεύθερη χρήση του χώρου από τους πολίτες».

Για να διευκολυνθούν οι καταστηματάρχες προκειμένου να πληρώσουν τα τέλη κοινοχρήστων που τους αναλογούν, θα προταθεί στο δημοτικό συμβούλιο η μεταφορά πληρωμής των δόσεων σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τα νέα δεδομένα βέβαια στην εστίαση θα είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα, καθώς τα μέτρα για την προστασία από τον κοροναϊό θα είναι αυστηρά αφού προβλέπονται μεταξύ άλλων αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, μέγιστος αριθμός ατόμων ανά μαγαζί. Οι εργαζόμενοι στα εστιατόρια και τις καφετέριες θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκες  και να τηρείτε επακριβώς το υγειονομικό πρωτόκολλο.