ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τέσσερις σπάνιες φώτο των 90s με Λάμπη Κάρδαρη πρωταγωνιστή

  • 172
    Shares

Δεν έχει και πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές η Ηλεία που να έχουν αγωνιστεί στην Α΄ Εθνική. Και αν σήμερα αυτό έχει γίνει πιο εύκολο, κάποια χρόνια πιο πίσω, έμοιαζε άπιαστο όνειρο. Ούτε ο Πανηλειακός είχε ακόμα ανέβει στα μεγάλα σαλόνια, ούτε σε γενικές γραμμές το ηλειακό ποδόσφαιρο είχε να επιδείξει μεγάλες επιτυχίες σε κεντρικό επίπεδο., μέχρι τα μισά της δεκαετίας του ’90.

Και βέβαια, ήταν άλλα χρόνια όπως και να το κάνουμε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε άλλη οντότητα, ήταν πιο δημοφιλές, τα γήπεδα γέμιζαν και οι Έλληνες ποδοσφαιριστές ήταν πιο αναγνωρίσιμοι.

Ένας από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Α΄ Εθνική, τότε, είναι ο Λάμπης Κάρδαρης, σημερινός τεχνικός διευθντής του Αίαντα. Αγωνίστηκε με τη φανέλα του ιστορικού Εθνικού Πειραιά, μιας ομάδας η οποία τα τελευταία χρόνια βολοδέρνει στις μικρότερες κατηγορίες.

Ο Αίας Γαστούνης τραβούσε τα βλέμματα πολλών ομάδων μετά την επιτυχία του Παναθηναϊκού με τον Θανάση Δημόπουλο. Ήταν κι εκείνος ο Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών στο Φάληρο, που κατέκτησε ο Αίας το 1987, με τον νεαρό τότε Κάρδαρη στη σύνθεσή του. Δεν ήθελε πολύ να του ανοίξει ο δρόμος για επαγγελματική καριέρα.

Πάμε να δούμε λοιπόν:

Στο στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης”, παιχνίδι ανάμεσα σε Εθνικό και Λεβαδειακό, με τον Λάμπη Κάρδαρη απέναντι σε έναν από τους σπουδαιότερους μπαλαδόρους διαχρονικά, τον Τάκη Λεμονή.

 

Με τον συμπαίκτη του στον Εθνικό, τον Τάκη Περσία. 

 

Απέναντι στον ταχύτατο κυνηγό της ΑΕΚ, Τζίμη Πατίκα, στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

 

Στο “Γεντί Κουλέ¨, ματς ΟΦΗ-Εθνικού, με τον Κάρδαρη απέναντι στο  τότε σταρ των κρητικών και της Εθνικής Χιλής, Αλεχάντρο Ίσις. 


  • 172
    Shares