ΗΛΕΙΑ AΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΥΓΕΙΑ

Τίποτα δεν πάει καλά σε αυτόν τον τόπο, γι αυτό η μόνη ευχή που ακούς είναι…

  • 37
    Shares

΄΄ τουλάχιστον ας έχουμε υγεία και κάποτε θα έρθουν οι καλύτερες ημέρες΄΄.

Υγεία λοιπόν. Υγεία να έχουμε.

Δυστυχώς στην Ηλεία ούτε αυτό δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε. Η Ηλεία νοσεί σοβαρά στον τομέα παροχής υγείας. Πληρώνουμε τώρα δυο ολέθρια λάθη. Δικά μας λάθη του παρελθόντος που στέρησαν για την περιφέρειά μας τη λύση στο πρόβλημα παροχής υγείας. Ένα λάθος του Πύργου που απεμπόλησε την ευκαιρία απόκτησης ενός μεγάλου νομαρχιακών προδιαγραφών νοσοκομείου επί εποχής του μακαρίτη Κρεμαστινού.

Και ένα λάθος σοβαρής αμέλειας της Αμαλιάδος να ολοκληρώσει εγκαίρως σε εποχή παχέων αγελάδων πριν την κρίση τη νέα πτέρυγα με σύγχρονα χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία επειγόντων περιστατικών. Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, οργανισμό εκατό κλινών κλπ ώστε να συμπληρώνεται ως προς τα βασικά η ανεπαρκής παροχή υγείας για το σύνολο του νομού.

Όμως, είναι μεγάλο λάθος να ερίζουν νοσοκομειακοί, αυτοδιοικητικοί, ιατρικός σύλλογος, περιφέρεια,  6η ΥΠΕ και διάφοροι ευέξαπτοι και να μαλώνουν για κάτι που την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση. Γενικώς, η όποια κυβέρνηση διαχρονικά. Έχει όμως αντιληφθεί η κυβέρνηση τις ευθύνες της και έχει πιεστεί να τις αναλάβει; Έχει αντιληφθεί το Υπουργείο Υγείας ότι το νοσοκομείο Πύργου δεν επαρκεί να καλύψει κλινικά πληθυσμιακά τις ανάγκες του νομού;  Έχει αντιληφθεί το Υπουργείο Υγείας πόσες ζωές χάνονται διότι δεν είχαμε τα μέσα να σωθεί ο ασθενής; Έχει αντιληφθεί πόσες ζωές χάνονται στη διαδρομή ή πόσων επιδεινώθηκε η κατάσταση ώστε να μην προλάβουν να σωθούν; Έχει αντιληφθεί το Υπουργείο ότι αν δε λυθεί εδώ το πρόβλημα η δαπάνη για τη λύση του καθίσταται πολλαπλάσια όταν απευθυνθούμε στην Πάτρα, στην Αθήνα και στα πάντως είδους ιδιωτικά θεραπευτήρια;

Με τον κυκλώνα εξανεμίσθηκε κάθε ελπίδα να πάρει η Ηλεία κάτι από τα ρέστα του ταμείου Μολυβιάτη. Τώρα έχουμε νέες πληγές. Τα 120 εκατομμύρια ρέστα του ταμείου Μολυβιάτη πλήρωσαν και θα πληρώσουν για τις νέες πληγές. Ωφελήθηκαν και θα ωφεληθούν άλλες περιοχές. Δεν πειράζει. Δεν είναι κακό αυτό , Ελλάδα είμαστε όλοι. Όμως σαν ελάχιστη ανταπόδοση, δε μας ολοκληρώνουν το νοσοκομείο Αμαλιάδας για το 5% που υπολείπεται; Δεν εξοπλίζεται και το νοσοκομείο στον Πύργο και μάλιστα σε εποχή κορονοϊού;

Αλήθεια, τόσα εκατομμύρια πρόσφερε ο Νιάρχος. Τίποτα από αυτά δε δικαιούται η Ηλεία για να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα παροχής υγείας; Το κακό είναι ότι ο νομός ανέδειξε πολιτικούς πρώτης γραμμής, όμως ποτέ δεν είχε το ισχυρό πολιτικό λόμπυ ικανό να διεκδικεί τα δίκαια και αναγκαία για τον τόπο μας. Παρά πάντα είμαστε ΄΄ ο αδικημένος νομός΄΄.

Ζηλεύω πολλές φορές και όχι άδικα, το λόμπυ της Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Έστω για μια φορά όλοι μαζί ανεξαρτήτως κομμάτων και προσκομμάτων ξεσηκωθείτε αυτοδιοικητικοί δήμων και περιφέρειας και όλοι οι βουλευτές να πάτε στην Αθήνα και να απαιτήσετε εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα παροχής υγείας. Γιατί ή Ηλεία αρκεί να έχει την υγεία της, προσφέρει και θα προσφέρει στο εθνικό εισόδημα, πολύ περισσότερα απ όσα της προσφέρονται.

Τέλος να τσακωνόμαστε σαν τις κατίνες. Τέλος οι αναλύσεις και αλληλοκατηγορίες.

Κύριοι, πρέπει επιτέλους να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και ευθυνών σας.

Ξυπνήστε! Και αφού συνέλθετε, γρήγορα να συνέλθετε, να ορίσετε ραντεβού και να πάτε Αθήνα.

 

Τζουλέκης  Σπύρος

Καρδιολόγος ,

Εσαεί ενεργός πολίτης


  • 37
    Shares