18.3 C
Pýrgos
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Τα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

spot_img

Προτεινόμενα

«Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας και όλα τα βλέμματα του κόσμου στραμμένα στο μέτωπο του  κορονοϊού, απευθυνόμαστε  προς όλους τους συμπολίτες μας και τους ευχαριστούμε για τα μηνύματα συμπαράστασης με την δοκιμασία που βιώνουμε.

Το νοσοκομείο μας, πριν περίπου ένα μήνα δοκίμασε τις αντοχές μας και οι συνάδελφοι διαχειρίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Μια κατάσταση που αν στην διαχείριση της, υπήρχαν παραλήψεις, σήμερα θα θυμίζαμε το Μπέργκαμο της Ιταλίας. Πέρα όμως από τη  επιτυχημένη διαχείριση  εκείνων των ημερών πρέπει να δούμε την συνεχεία και τον ρόλο που  καλείτε να παίξει η νοσηλευτική μας μονάδα. στην νέα εποχή.    .

Είναι γενικά παραδεκτό ότι κάθε στιγμή ,κάθε λεπτό, τις τελευταίες μέρες, αναθεωρούνται  οι απόψεις του αναπτυγμένου κόσμου περί δημόσιας υγείας. Περί αποτελεσματικότητας  , περί στελέχωσης  και χρηματοδότησης ενός συστήματος που για κάποιους «σοφούς» φάνταζε ασύμφορο οικονομικά , γερασμένο, ανήμπορο να ανταπεξέλθει στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Ένα σύστημα  που  στην χώρα μας άντεξε την μνημονιακή λαίλαπα και τις αρπακτικές διαθέσεις κερδοσκόπων και λοιπών υπονομευτών. Ήταν γνωστή σε όλους η άποψη περί  χρησιμότητας τριών νοσοκομείων στο νομό μας. Με το ξέσπασμα της πανδημίας και τους εφιαλτικούς ρυθμούς εξάπλωσης παγκοσμίως , κάθε κρεβάτι  νοσοκομείου ,κάθε δομή κρίνετε πολύτιμη ,Άλλωστε ένας από τους λόγους της καραντίνας του πληθυσμού  πανελλαδικά είναι  να κερδηθεί χρόνος ώστε να προλάβει να προετοιμαστεί  και να οργανωθεί το ΕΣΥ.  Ο μεγαλύτερος φόβος  στους διαχειριστές της κρίσης είναι να μην  πιεστεί ,« στρεσαριστεί» το δημόσιο σύστημα υγείας και καταρρεύσει .Με την κρίση του κοροναϊού , όλη η ανθρωπότητα  εναποθέτει τις ελπίδες της, στα δημόσια συστήματα υγείας.. Τα νοσοκομεία μας  θα είναι τα τελευταία οχυρά. Και προμαχώνες ,οι μονάδες εντατικής θεραπείας.  Εκεί θα κριθεί η μάχη .Σε ένα πόλεμο δεν αρκούν μόνο τα λόγια . Πόσο έτοιμοι είμαστε και σε ποιο βαθμό;

Έχει ενδιαφέρον η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Η παθολογική κλινική είναι ουσιαστικά ανενεργή, με αναστολή λειτουργιάς μέχρι νεωτέρας. Ο διευθυντής παθολόγος μετά την αναγκαστική  καραντίνα δεν επέστεψε ποτέ για εφημερίες στην Αμαλιάδα. Υποχρεώθηκε να τις κάνει στον Πύργο. Οι  ειδικευμένοι γενικοί ιατροί που με απόφαση της 6 ΥΠΕ  ενίσχυσαν  την εφημερία της Αμαλιάδας δεν  επιτρέπετε να δουν οτιδήποτε έχει σχέση με πυρετό , βήχα ή κρύωμα, παρότι έχει τοποθετηθεί οικίσκος για  ύποπτα  covid  περιστατικά και υπάρχει ειδικός χώρος για λήψη επιχρίσματος και διαχείρισης περιστατικών. Ο κόσμος που απευθύνεται στο νοσοκομείο μας  ταλαιπωρείται αφού καλείται με ίδια μέσα να μεταβεί στον Πύργο για μια απλή εξέταση. Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμαστε για μια ακόμα φορά  για την κατάσταση εφεδρείας που έχει ο σχεδιασμός για   το νοσοκομείο μας. Όταν όλοι οι υπόλοιποι οργανώνονται εμείς αναμένουμε οδηγίες. Είναι κρίμα το νοσοκομείο που διαθέτει νέα πτέρυγα εξοπλισμένη με κρεβάτια ,με υπερσύχρονα διαγνωστικά μηχανήματα , να είναι εκτός σχεδιασμού. Αν  όχι τώρα ,πότε? Τι περιμένουν άραγε;

Αισθανθήκαμε χαρά με τις νέες  προσλήψεις συμβασιούχων νοσηλευτικού ,παραϊατρικού και  βοηθητικού προσωπικού. Δυστυχώς όμως ακόμα δεν έχουμε δει κάποιο ιατρό μέσα σε αυτές. Η χαρά μας γρήγορα  όμως έγινε προβληματισμός  αφού ανακοινώθηκε σε κάποιους από αυτούς ότι  θα μεταφερθούν για εργασία στο Νοσοκομείο του Πύργου, με το « φύλο πορείας ανά χείρα»  και την συνήθη διαδικασία .

Από τη μια η κλειστή παθολογική από την άλλη μεταφορά προσωπικού στο Πύργο ,το οχυρό μας είναι τελικά « χάρτινος πύργος» στα σχεδία τους.

Δεν θα το επιτρέψουμε    Αντιστεκόμαστε, Διεκδικούμε άμεσα :

  • Επαναλειτουργία της παθολογικής κλινικής, με ενεργείς εφημερίες παθολόγου
  • Λειτουργία κέντρου διαλογής υπόπτων περιστατικών covid
  • Έναρξη λειτουργίας νέας πτέρυγας ΤΕΠ και βραχείας νοσηλείας, επάνδρωση των τμημάτων με τους νέους συμβασιούχους ,
  • Επίσπευση διαδικασίας αδειοδότησης αξονικού τομογράφου και νέου ψηφιακού ακτινολογικού εξοπλισμού.
  • Πλήρη και επαρκή κάλυψη όλων των τμημάτων με υλικά υγιεινής και ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής προστασίας
  • Προσλήψεις μόνιμων ιατρών, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό
  • Μετατροπή των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας από προηγούμενα έτη (συμβασιούχων ,ωφελημένων ΟΑΕΔ,) σε μόνιμους.
  • Ένταξη όλων των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα