ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα δυο «αγκάθια» για την ΕΠΣ Ηλείας


Δυο ανοιχτά «μέτωπα» έχει αυτή τη στιγμή η ΕΠΣ Ηλείας και μιλάμε για δυο πολύ σοβαρά «αγκάθια» τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει. Το ένα είναι η ελλιπής προκήρυξη του Κυπέλλου Market In και το άλλο είναι η προσμέτρηση των παρατηρήσεων με κίτρινη κάρτα των ποδοσφαιριστών, κατ’ εφαρμογή του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, ο οποίος έχει έκταση εφαρμογής σε όλα τα εθνικά και τοπικά Πρωταθλήματα και υποχρεώνει και την ΕΠΣ Ηλείας να τον εφαρμόσει.

 

Με ελλιπή προκήρυξη Κυπέλλου

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ΕΠΣ Ηλείας, εξέδωσε προκήρυξη για τον θεσμό του Κυπέλλου, μη έχοντας κάνει καμία πρόβλεψη για το φόρματ της διοργάνωσης, για το πόσες ομάδες θα προκρίνονται από κάθε όμιλο, πόσοι όμιλοι θα διαμορφωθούν στον επόμενο γύρο, πόσες ομάδες θα περνάνε από εκεί και πόσες εν τέλει θα χρειαστούν ακόμα για να συμπληρωθεί η 16άδα που θα προχωρήσει στα νοκ-άουτ. Και έτσι οι ομάδες έχουν μείνει με την απορία αν για παράδειγμα θα προκρίνονται και οι καλύτεροι τρίτοι από τη διαδικασία αυτή. Και το ερώτημα είναι αν η ΕΠΟ, η οποία λαμβάνει τις προκηρύξεις και τις εγκρίνει, τι έκανε, όταν η ΕΠΣΗ απέστειλε την προκήρυξη. Έστω και πολύ καθυστερημένα, η ΕΠΣΗ, αφού πρώτα παίχτηκαν τα 2/3 της πρώτης φάσης (!!), εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι θα προκρίνονται οι πρώτες δυο ομάδες από κάθε όμιλο. Θα έχουμε δηλαδή στη δεύτερη φάση 23 ομάδες (στις 20 θα προστεθούν και οι 3 της Γ΄ Εθνικής), οι οποίες θα χωριστούν σε έξι ομίλους των τεσσάρων (ένας όμιλος θα έχει τρεις ομάδες), από τους οποίους θα προκρίνονται οι δυο από κάθε όμιλο (λέμε εμείς τώρα αυθαίρετα αφού η ΕΠΣΗ δεν έχει πει τίποτα), συν οι τέσσερις καλύτερες τρίτες (υποθέτουμε και εδώ αφού η προκήρυξη δεν αναφέρει τίποτα), οι οποίες θα φτιάξουν ένα σύνολο 16 ομάδων οι οποίες θα προχωρήσουν με νοκ-άουτ αναμετρήσεις μέχρι τον τελικό.

 

Το θέμα με τις κίτρινες κάρτες

Ένα άλλο φλέγον ζήτημα είναι οι πολλαπλές παρατηρήσεις με κίτρινες κάρτες στις διοργανώσεις. Η ΕΠΣΗ, τηρώντας κατά γράμμα τον Πειθαρχικό Κώδικα και ανεξάρτητα με κάποιους που είπαν «αυτά δεν γίνονται πουθενά ή δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ», προσμετρά τις παρατηρήσεις με κίτρινη κάρτα των ποδοσφαιριστών. Έτσι αν ένας ποδοσφαιριστής συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες, τιμωρείται αυτοδίκαια με μια αγωνιστική, αν συμπληρώσει εφτά κίτρινες με δυο αγωνιστικές κ.ο.κ.

Το θέμα είναι ότι η ΕΠΣΗ καλείται εδώ να τα βγάλει πέρα με έναν τεράστιο όγκο δεδομένων, καθώς θα πρέπει να τηρεί στα πρακτικά της αρχείο με τις κάρτες, το οποίο για τη διαφάνεια των διοργανώσεων, θα πρέπει να δημοσιοποιείται, όπως γίνεται και στις εθνικές κατηγορίες (Σούπερ Λιγκ, Φούτμπολ Λιγκ, Γ΄ Εθνική). Θα πρέπει ας πούμε η κάθε ομάδα ή η αντίπαλη, να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι ο τάδε παίκτης έχει τρεις κίτρινες και αν πάρει ακόμα μια, θα τιμωρηθεί με μια αγωνιστική.

Επίσης, επειδή οι τιμωρίες από πολλαπλές παρατηρήσεις (κίτρινες κάρτες) δεν προσμετρούν σε άλλη διοργάνωση και επειδή η ΕΠΣΗ φέρνει εις πέρας δυο διοργανώσεις (τη δεύτερη μάλιστα του Κυπέλλου φρόντισε να τη «φορτώσει» και με παιχνίδια λόγω ομίλων), υποχρεούται (η ΕΠΣΗ), να τηρεί δυο ποινολόγια (ένα για τα πρωταθλήματα και ένα για το Κύπελλο). Κάτι τέτοιο δεν έχει δημοσιοποιηθεί για την ώρα, με αποτέλεσμα η ΕΠΣΗ να ανακοινώνει μόνο τις τιμωρίες με τον παραδοσιακό τρόπο και οι τρίτες ομάδες να μην γνωρίζουν τις κίτρινες που έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής της εκάστοτε ομάδας, παρά μόνο τις απευθείας αποβολές (κόκκινες), οι οποίες προσμετρούν και στις δυο διοργανώσεις.

 Οι αποφάσεις της Πειθαρχικής

 

Η ΕΠΣΗ ανακοίνωσε χθες τις τιμωρίες των ποδοσφαιριστών:

  1. Βαλογιάννης (Προοδευτική-1 αγ.-10€), Ν. Γκούσκος (Ηλειακός-1αγ.-10€), Ν. Φλίγκος (Ηλειακός-4αγ.-10€).

Επίσης, ανακοίνωσε ποινές σε αξιωματούχους ομάδων:

 

 

  1. Η Π.Ε της Ε.Π.Σ Ηλείας στη συνεδρίαση της 20/09/2017, αφού έλαβε υπόψη της  το Φ.Α του παιχνιδιού του Κυπέλλου ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ κατηγορίας  μεταξύ των ομάδων «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ – ΛΕΟΝΤΕΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ» στις 17-09-2017  αλλά και την έκθεση του παρατηρητή

επιβάλλει

επί παραβάσεων του Άρθρου, 11§2  στον κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Ν. φροντιστή του  σωματείου «ΛΕΟΝΤΕΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ»  ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο 30  ημέρες και χρηματική ποινή 50 ευρώ για ανάρμοστη συμπεριφορά στον διαιτητή του παραπάνω αγώνα. Η ποινή αρχίζει από 21-09-2017 έως 20-10-2017.

 

  1. Η Π.Ε της Ε.Π.Σ Ηλείας στη συνεδρίαση της 20/09/2017, αφού έλαβε υπόψη της  το Φ.Α του παιχνιδιού της Α1 DEDALOS SECURITY κατηγορίας  μεταξύ των ομάδων «ΘΥΕΛΛΑ ΠΥΡΓΟΥ – ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ» στις 17-09-2017  αλλά και την έκθεση του παρατηρητή.

επιβάλλει

επί παραβάσεων του Άρθρου, 11§2  στον κ. ΜΗΧΑΝΟ Κ. εκπρόσωπος του  σωματείου «ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ»  ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο 15 ημέρες και χρηματική ποινή 25 ευρώ για ανάρμοστη συμπεριφορά στον διαιτητή του παραπάνω αγώνα. Η ποινή αρχίζει από 21-09-2017 έως 05-10-2017.

 

 

Μηδενισμός στον Αμπελόκαμπο, 400€ και -3 

 

 

Επίσης, μηδενίστηκε ο Εθνικός Αμπελοκάμπου: «Η Π.Ε της Ε.Π.Σ Ηλείας στη συνεδρίασή της 20/09/2017,  αφού έλαβε υπόψη της  το υπ. Αριθμ  Πρωτ. 4259/07-09-2017 ΕΠΣ Ηλείας έγγραφο του σωματείου «ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΜΠΟΥ» που δηλώνει ότι δεν κατέρχεται να αγωνισθεί στο παιχνίδι της Α1 DEDALOS SECURITY  κατηγορίας μεταξύ των ομάδων «ΑΠΟ ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΜΠΟΥ»  .

Σύμφωνα με το  Άρθρο, 17§2   του ΚΑΠ είχαμε μη τέλεση αγώνα μεταξύ των σωματείων «ΑΠΟ ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΜΠΟΥ» λόγω του ότι το σωματείο «ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΜΠΟΥ» δεν προσήλθε να αγωνιστεί.

επιβάλλει

  • Κατακυρώνει τον αγώνα υπέρ του σωματείου «ΑΠΟ ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ» με τέρματα 3-0 και (3) βαθμούς
  • Αφαιρεί (3) βαθμούς από τον πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018.
  • Χρηματική ποινή 400 ευρώ στο σωματείο «ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΜΠΟΥ».

 

Η καταβολή της χρηματικής ποινής γίνεται μέσα σε τριάντα (30) ημέρες  από την έκδοση της απόφασης ( Άρθρο 23§2α  του Π.Κ ).

 

Αφού δεν υπάρχει άλλο θέμα λύεται η συνεδρίαση. Το παρόν πρακτικό συντάσσεται , υπογράφεται και δημοσιεύεται», αναφέρει η ανακοίνωση της Πειθαρχικής.

 

Αγιασμός και προεπιλογή Μικτών

Τη Δευτέρα 25/09/2017 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος  αγιασμός για την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2017 -2018  των Μικτών ομάδων ΕΠΣΗ καθώς και των διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας. Παράλληλα καλούνται οι ποδοσφαιριστές για τη 2η προεπιλογή.

Δευτέρα   25/09/2017 Ενωσιακό γήπεδο Σπιάντζας  «ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ»

Ώρα προπόνησης       16:00 ΠΑΙΔΩΝ: 2004,   17:30 NEΩN: 2002