ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα ηλειακά σωματεία που θα πάρουν σε πρώτη φάση οικονομική ενίσχυση-Μόνο 9 στα 36 από το ποδόσφαιρο!  


Απαξίωση για τα ποσά; Έλλειψη οργάνωσης; Λίγο απ΄όλα. Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο, όπως προκύπτει από τη λίστα των αθλητικών σωματείων της Ηλείας τα οποία θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 2.500 ευρώ της Πολιτείας. Το ποδόσφαιρο, απουσιάζει χαρακτηριστικά. 

 

Βεβαίως θα ακολουθήσουν και άλλα σωματεία, τα οποία έχουν λάβει προθεσμία προκειμένου να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους. Μετά τον πολύ μικρό αριθμό των μόλις πέντε σωματείων τα οποία εμφανίζονται στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γ.Γ.Α., μόλις 9 στα 26 συνολικά από εκείνα που θα χρηματοδοτηθούν, προέρχονται από το πιο δημοφιλές, αντιπροσωπευτικό και κοστοβόρο άθλημα, το ποδόσφαιρο. Ένα άθλημα, το οποίο ναι μεν έχει την δικαιολογία ότι οι παράγοντές του οι οποίοι χαλάνε χιλιάδες ευρώ, δεν σκοτίζονται για δυόμισι χιλιάρικα, από την άλλη βέβαια καταδεικνύει και το γεγονός ότι δεν γίνεται σωματεία τα οποία διαχειρίζονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ, να μην μπορούν να οργανωθούν όπως απαιτείται για ένα σύγχρονο αθλητικό σωματείο. Κάνοντας μια ποιοτική ανάλυση των ευρημάτων, θα διαπιστώσουμε ότι από τα 16 σωματεία της μεγάλης τοπικής κατηγορίας, της Α1, μόνο τα τέσσερα θα χρηματοδοτηθούν σε αυτή τα φάση.

Η έλλειψη οργάνωσης στα σωματεία του ποδοσφαίρου, είναι προφανές ότι αποτελεί τη βασική αιτία για την οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί στον πίνακα. Δεν υπάρχει το «νοικοκυριό» που λέει χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχει και ο αντίλογος, ο οποίος μιλάει για ατελείωτη γραφειοκρατία, αλλά και για το γεγονός ότι ένα σωματείο το οποίο παίζει στη Γ΄ Εθνική, θα λάβει ακριβώς το ίδιο ποσό με τα σωματεία της τελευταίας τοπικής κατηγορίας, δηλαδή το ποσό των 2.500 ευρώ. Με άλλα λόγια, ένα ποσό το οποίο για τη Β΄ κατηγορία μπορεί να αντιστοιχεί στον μισό προϋπολογισμό του, για ένα σωματείο της Γ΄ Εθνικής στο ποδόσφαιρο, είναι ζήτημα αν φτάνει για να καλυφθεί η αποζημίωση για τρεις εντός έδρας διαιτησίες.

Ας δούμε αναλυτικά των πίνακα των συλλόγων οι οποίοι θα περάσουν άμεσα από το… ταμείο της τράπεζας όπου έχουν τον λογαριασμό τους:

 1. Αιγαίας
 2. Πανηλειακός
 3. Σκοπευτικός Ζαχάρως
 4. Πρίγκιπες
 5. Ποδηλατοδρόμος
 6. Κάστρο
 7. Γ.Σ. Πύργου Αναγέννηση
 8. Κόροιβος
 9. Πέλοπας Πελοπίου
 10. Τιτάν
 11. Θύελλα Πύργου
 12. Αίας Γαστούνης
 13. ΑΟΑ Πύργου
 14. Λέοντες Αμαλιάδας
 15. Α.Σ. Κινεζικών τεχνών
 16. ΑΟΛΑΠ
 17. Φιλαθλητικός
 18. Κεραυνός Βρίνας
 19. Ίφιτος Πύργου
 20. ΑΣΣ Αμαλιάδας
 21. ΣΕΦΑ
 22. Ελλάς Καράτε
 23. ΑΣΟΠ Ηρακλής
 24. Ηρακλής Πύργου
 25. Αιγαίο
 26. Αίολος Πύργου
 27. Πέλοψ Τάε Κβον Ντο
 28. ΑΓΕ Πύργου
 29. Αρίων Αμαλιάδας
 30. Άθληση Πύργου
 31. Απόλλων Πύργου
 32. ΑΟΛΜΟ
 33. Υπερίων
 34. Αστέρια
 35. Πανηλειακός Β’
 36. Πανηλειακός Οκινάουα

* Έντονα γράμματα τα σωματεία ποδοσφαίρου. Υπογραμμισμένα τα σωματεία μπάσκετ.