Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
21.3 C
Pýrgos

Τα Κατηχητικά Σχολεία του Πύργου, καλωσόρισαν τα Χριστούγεννα 2019!

spot_img

“Έλα στη φάτνη μας, Χριστέ να γεννηθείς, στο λίκνο της καρδιάς μας Συ, γλυκά ν’ αναπαυθείς.”

Τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς η ανάμνηση της Γεννήσεως του Χριστού, που έγινε κάποτε στο παρελθόν. Χριστούγεννα είναι η Γέννηση του μικρού Χριστού, που γίνεται στις καρδιές μας, σήμερα στο παρόν και κάθε φορά που κοινωνούμε το Θείο Βρέφος τον Σωτήρα Χριστό! Χριστούγεννα σημαίνει χαρά, ένωση και κοινωνία με τον γεννηθέντα Σωτήρα Κύριο. Ο άνθρωπος δίχως τον Χριστό γίνεται απάνθρωπος, θηριώδης και δαιμονιώδης. Η ένωσή του, όμως με τον Θεό του δίνει ταπείνωση και αγάπη. Η εορτή των Χριστουγέννων μας υποδηλώνει επίσης ότι θα πρέπει η ζωή μας, να αποκτήσει ένα αληθινό νόημα, να έχουμε δηλαδή όραμα και στόχο. Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο πλούσια εδέσματα και πολύχρωμα λαμπιόνια αλλά μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση και πνευματικότητα.

Αυτά τα μηνύματα  μέσα από θεατρικά δρώμενα, ποιήματα και κάλαντα, μετέφεραν τα Κατηχητόπουλα του Πύργου, σκορπίζοντας χαρά και ελπίδα στην λαμπρή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που έγινε για πρώτη φορά μέσα σε κλίμα εορταστικό στο Δημοτικό θέατρο Πύργου «Απόλλων» το βράδυ του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου.

Την εξαιρετική αυτή εκδήλωση διοργάνωσαν τα Κατηχητικά Σχολεία των Ιερών Ναών: Αγίου Νικολάου Πύργου, Αγίου Αθανασίου Πύργου, Αγίας Κυριακής Πύργου, Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, Αγίου Παντελεήμονος Πύργου, Αγίας Τριάδος Πύργου, Αγίου Ελευθερίου Πύργου και Αγίας Μαρίνης Καταρραχίου Πύργου.

Θεσπέσιους ύμνους των Χριστουγέννων απέδωσε μελίρρυτα και με ξεχωριστό τρόπο, η πολυμελής Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, με Χοράρχη τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή αυτής κ. Γεώργιο Παπαγεωργίου, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Λαμπαδάριο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου, ενώ συνόδεψαν φιλάδελφα και τιμητικά οι Καθηγητές της Σχολής Αιδεσιμολογιότατος π. Παντελεήμων Παπαηλιού, Γεώργιος Παπαηλιού, Γεώργιος Φουντάς, Αλέξανδρος Γεωργούλης και Λάζαρος Ασμής, καθώς επίσης και μαθητές της Σχολής.

Χριστουγεννιάτικα μελωδήματα και κάλαντα που είναι η ανθρώπινη ανταπόκριση στους αγγελικούς ύμνους που μεταδίδουν το σωτηριώδες μήνυμα της εορτής των Χριστουγέννων, παρουσίασαν οι μαθητές του τμήματος Παραδοσιακών οργάνων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, υπό την διεύθυνση του κ. Ευγένιου Βούλγαρη.

Την πρωτόγνωρη για τα Κατηχητικά Σχολεία του Πύργου εκδήλωση η οποία και αποτέλεσε μια ευκαιρία πνευματικής ανατάξεως, έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός με τον πάντα επίκαιρο και εποικοδομητικό πνευματικό λόγο του,  ο οποίος συνεχάρη ιδιαιτέρως τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολογιότατο π. Ηλία Παπαγγελή για την πρωτοβουλία αυτή, τον υπεύθυνο των Κατηχητικών Σχολείων Αιδεσιμολογιότατο π. Θεόδωρο Χαμάλη ως συντονιστή, τους Ιερείς, τις Κατηχήτριες, τα Κατηχητόπουλα και όσους ακόμη κοπίασαν για την άρτια διοργάνωση του εξαίσιου αυτού Χριστουγεννιάτικου καλωσορίσματος, ευχόμενος παράλληλα τα δέοντα εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Παρόντες ήταν εκτός από τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος  ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αιδεσιμολογιότατος π. Ηλίας Παπαγγελής με χορεία Ιερέων, γονείς, κηδεμόνες και φίλοι των μαθητών των Κατηχητικών Σχολείων Πύργου, που κατέκλυσαν το Δημοτικό θέατρο.

Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα