ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Τα Κατηχητόπουλα της Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, έκοψαν την Βασιλοπιτά τους!

  • 11
    Shares

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ευφροσύνης, τραγουδώντας Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς διαβάζοντας ποιήματα και ανταλλάσσοντας ευχές, τα Κατηχητόπουλα της Ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με το σύνθημα: «Το Κατηχητικό Σχολείο είναι η φωλιά για του Θεού την Φαμελιά», έκοψαν σε μία σεμνή εορταστική τελετή την Αγιοβασιλόπιτα, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στο Ενοριακό κέντρο.

Την Αγιοβασιλόπιτα ευλόγησε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας, ο οποίος μετά το τέλος της σχετικής ακολουθίας, απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής στα Κατηχητόπουλα τα οποία είναι: «άνθη στο περιβόλι της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας», τονίζοντας την αξία του θεσμού των Κατηχητικών Σχολείων, ενώ παρότρυνε τα παιδιά να συνεχίσουν αυτήν την ευλογημένη Κατηχητική τους πορεία, σε αυτό το ξεχωριστό και διαφορετικό Σχολείο κατά το Νέο Σωτήριο Έτος 2020.

Παράλληλα ευχαρίστησε τους παριστάμενους γονείς, που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Ενοριακή αυτή κατηχητική προσπάθεια, επαινώντας και την Κατηχήτρια κ. Μαρία Γιαννοπούλου-Μούτσου, για την πολύτιμη και αφιλοκερδή συνεργασία, καθώς επίσης και την Θεάρεστη προσφορά της, στο Κατηχητικό έργο της Ενορίας επί σειρά ετών!

Στα παιδιά έγινε το μοίρασμα της Βασιλόπιτας μαζί με άλλα δώρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του μαθητή, Νικολάου Μπέκα, στον οποίο προσφέρθηκε επιτραπέζιο παιχνίδι, ενώ σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκε το Κατηχητικό βοήθημα του κ. Ανδρέα Καρίβαλη Καθηγητού Θεολόγου με τίτλο: «Ανακαλύπτω το Ναό!», το οποίο είναι ένας οδηγός για να ανακαλύψουν τον μυστικό κόσμο του ιερού τόπου που λέγεται Ναός, μαθαίνοντας  την ιστορία του Ορθόδοξου Ιερού Ναού ενώ αποτελεί ουσιαστικό και εμβριθές βοήθημα, παρηγορητική και κατηχητική βακτηρία για του μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή μετά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, κατά τις ώρες 11:00 Π.Μ.-12:00 Μ.Μ.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ


  • 11
    Shares