ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΡΓΟΥ

Τα μεγάλα θέματα στη συνάντηση Τάκη Αντωνακόπουλου με Νίκο Βούτση

  • 4
    Shares

Συνάντηση είχε χθες το μεσημέρι, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, με τον δήμαρχο Πύργου να θέτει όλα τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ακούσαμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, σε μια εξαιρετικά ειλικρινή συζήτηση, όλα τα μεγάλα, τα βασικά ζητήματα που έθεσε ο δήμαρχος και τον αγώνα που κάνει εδώ, σε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις, όσες είναι πρόθυμες, να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα.

Εκφέραμε τις δικές μας απόψεις και είπαμε το προφανές, ότι σε όλα τα ζητήματα που μπορούμε και στη Βουλή και στην τοπική κοινωνία, να συνδράμουμε και να συνεργαστούμε.  Θα είμαστε παρόντες και για το θέμα του δρόμου και τα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση, αλλά και για το μείζον ζήτημα το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Με ειλικρίνεια εκφράσαμε τις απόψεις μας και θεωρήσαμε ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις συναινετικές, στην κατεύθυνση που η κοινωνία απαιτεί άλλα και οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και η ανθρωπιστική κουλτούρα που έχουμε επιβάλει».

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος τόνισε από την πλευρά του: «Η συνάντηση που είχαμε σήμερα είναι στο  timing της κατάστασης που βιώνουμε εδώ στον Πύργο, σε μια χρονική στιγμή κορύφωσης της κρίσης σε πολλά θέματα, όπως είναι η πορεία του μεγάλου έργου Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα που επιμένουμε στη λογική ότι πρέπει να συνεχιστεί το έργο όπως έχει ξεκινήσει.

Tο δεύτερο έχει να κάνει σε σχέση με τη νομοθετική πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης, όπου για τον Πύργο είχε νομοθετήσει την ίδρυση και λειτουργία του τμήματος επιστημών φυσικής αγωγής ΤΕΦΑ, που δένει απόλυτα με την περιοχή μας σε σχέση με το αξιακό απόθεμα της περιοχής. Δυστυχώς και εκεί πέφτουν σύννεφα από ότι βλέπουμε και το αποκορύφωμα για την περιοχή μας, έχει να κάνει με την ίδρυση  hot-spot δυο χιλιόμετρα από την πόλη, δέκα χιλιόμετρα από τη Αρχαία Ολυμπία, δέκα χιλιόμετρα από το Κατάκολο. Μια περιοχή η οποία ελπίζει πια μόνο στον τουρισμό. Να διευκρινίσουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στη φιλοξενία ανθρώπων που αδικούνται από το παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα.  Έχουμε εναλλακτικές προτάσεις. Το 1% το δεχόμαστε που μας αναλογεί. Άρα αυτοί πού έχουν την ευθύνη είναι η Πολιτεία με την εγωιστική και άκαμπτη συμπεριφορά της και με τη λογική του εντέλλεστε».

 


  • 4
    Shares