Τα οξυμένα προβλήματα οδηγούν ξανά  στους δρόμους τους αγροτοκτηνοτρόφους της Ηλείας

spot_img

Προτεινόμενα

Δυναμικές κινητοποιήσεις διοργανώνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ηλείας στις 27 Ιουνίου στις 11 π.μ. στον κόμβο Αγίου Γεωργίου Πύργου, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την έντονη διαμαρτυρία τους για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου.

Μπροστάρης των κινητοποιήσεων είναι για μια ακόμη φορά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο της επιβίωση αλλά και τη δυνατότητα παραγωγής από τους αγροτοκτηνοτρόφους.

Μεταξύ άλλων η ΟΑΣΗ προσδιορίζει τα προβλήματα στην άγρια φορολογία, στις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, στις μεγάλες εισφορές στον ΕΛΓΑ χωρίς κανένα αντίκρισμα,  στην αποζημίωση, στα κάθε είδους χαράτσια όπως ΕΝΦΙΑ κλπ.,  στα “κόκκινα δάνεια” και στους πλειστηριασμούς – κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων  κ.α.

«Τα προβλήματα αυτά οξύνονται από τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις συμφωνίες στο πλαίσιο της ΚΑΠ της ΕΕ που θα μεγαλώσουν με τη νέα αναθεώρησή της, αφού θα περικοπούν επιπλέον οι επιδοτήσεις – ενισχύσεις. Όλα αυτά συμβάλλουν στη γρηγορότερη συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια επιχειρηματιών, μεγαλοαγροτών και την επιτάχυνση του ξεκληρίσματός μας» επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Εξάλλου μεταξύ άλλων τα αιτήματα που προβάλλουν οι παραγωγοί αφορούν:

-Καμιά μείωση του αφορολόγητου ορίου

– Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

– Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο”, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

-Να καλυφθούν οι ζημιές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα.

-Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ κ.α.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα