ΗΛΕΙΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τα «παιδιά μας»… αναλαμβάνουν δράση!!! 


Τρία νέα παιδιά. Χωρίς καμιά βοήθεια από κανέναν, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς καμιά «διαφήμιση», χωρίς καμία σκοπιμότητα…  αλλά με πολύ όρεξη, αυθορμητισμό και αγάπη για τον τόπο τους, «όργωσαν» χθες την παραλία της Κυλλήνης καθαρίζοντάς την!

Μέσα σε τρείς ώρες, ο νεαρός ζωγράφος από την Ανδραβίδα Δημήτρης Ρογγίτης, μαζί με τις φίλες  του Σίσσυ Καραβίδα και Ζωή, καθάρισαν μια απόσταση 800 μέτρων, από την παραλία και τα πεζοδρόμια μέχρι και τα γύρω οικόπεδα… Ο απολογισμός αυτής της αυθόρμητης δράσης ήταν… δύο κάδοι γεμάτοι από απορρίμματα που «βρώμιζαν» αλλά και υποβάθμιζαν μία από τις ωραιότερες παραλίες της πεδινής Ηλείας!

Η παρέα μπορεί να αλλάζει κάθε φορά, άλλα άτομα φεύγουν, άλλα άτομα έρχονται. Ωστόσο η παρέα αυτή μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει ήδη διάφορες δράσεις και καθαρισμούς στο Κοτύχι, ενώ σύντομα έρχεται και ο καθαρισμός της «Χρυσής Ακτής» στο Κάστρο.

«Είναι ανάγκη ο κόσμος να έρθει σε επαφή με τον εθελοντισμό. Ιδίως τα νεαρά άτομα που καθορίζουν την τύχη αυτού του τόπου» είπε στο «Ilia.news» ο Δημήτρης Ρογγίτης και συνέχισε: «Θέλω την επόμενη φορά να έρθετε κι εσείς. Χρειαζόμαστε εθελοντές για τις μελλοντικές μας δράσεις. Ο τόπος σας χρειάζεται για να είναι καθαρός. Είναι υποχρέωση όλων μας».

Ας μην αφήσουμε λοιπόν τα παιδιά αυτά την επόμενη φορά μόνα τους. Περιμένουμε από τον Δημήτρη Ρογγίτη να ανακοινώσει την επόμενη δράση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και ενισχύουμε αυτή την πρωτοβουλία, που μόνο οφέλη θα έχει για όλους μας!