ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα Παραλειπόμενα-Προβλήματα της Κουρούτας 2018 !


Τώρα που τελειώνει η καλοκαιρινή σεζόν στην Κουρούτα, μπορούμε να εχουμε μια σαφή εικόνα για τα τεκταινόμενα στην «Μύκονο της Πελοποννήσου».

Ας θυμηθούμε για αρχή την περσινή χρονιά, που όλο το καλοκαίρι η Αστυνομία μετά τη 1:00 τα μεσανυχτα άρχιζε τις «μυστήριες εξορμήσεις» με το να στέλνει για να κλείσουν τις μουσικές στα νυχτερινά μαγαζιά τους Ασφαλίτες του Πύργου ,για έλεγχο στην Κουρούτα και τους Ασφαλίτες της Αμαλιάδας για έλεγχο στο Κατάκολο.

Θυμόμαστε όλοι τις συνεχείς συγκεντρώσεις των καταστηματαρχών με τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων και όλοι μαζί σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο να κλείνουν στις 3 το πρωί .

Τελικά είδαν ότι αυτό ήταν καταστροφικό και φέτος αποφάσισαν οι επιχειρηματίες των νυχτερινών μαγαζιών να επενδύσουν στις επιχειρήσεις τους με ειδικά μηχανήματα για τον ήχο, ώστε να μην «βγαίνουν» τα ντεσιμπέλ τους έξω από τα μαγαζιά τους και να «ενοχλούν» λιγότερο τα τουριστικά καταλύματα .

Όμως, φέτος «μπήκαν» στην αγορά και δυο νέοι επιχειρηματίες, που δεν ήταν γνώστες του προβλήματος, γιατί ήταν η πρώτη χρονιά τους στην Κουρούτα και «τάραξαν» λίγο τα νερά των Ντεσιμπέλ .

Με αποτέλεσμα ο ένας να «παίζει τέρμα» στην παραλία, σε ένα μαγαζί που ήταν ανοιχτό από όλες τις πλευρές, με καθημερινά live, αφού ξεκινούσαν περίπου την ώρα που έπρεπε να χαμηλώσουν την μουσική και έτσι «βάραγαν» μέχρι τις πρωτες πρωινές ώρες, χωρίς να έχουν καν τις στοιχειώδεις προδιαγραφές για live.

Αυτός λοιπόν ήταν ο πρώτος που δημιούργησε το μεγαλύτερο πρόβλημα γενικά στην Κουρούτα και στις υπερπολυτελείας Σουίτες που βρίσκονται μπροστά στην Παραλία.

Ενώ ο επιχειρηματίας των Σουιτών έχει επενδύσει τα μέγιστα για την ηχομόνωση, παρόλα αυτά, ένα μαγαζί χωρίς την στοιχειώδη μελέτη-ηχομόνωση σίγουρα ενοχλούσε πάρα πολύ…

Παρόλα αυτά ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ήταν πολύ ανεκτικός και προσπαθούσε με τηλεφωνική συνεννόηση να μπορέσει να κρατήσει τις ισορροπίες. Και μπράβο του για αυτό !

Ο δεύτερος καινούργιος που δημιούργησε πρόβλημα, ήταν πιο μακριά από την παραλία, αλλά ενοχλούσε παρακείμενο κάμπινγκ και «βάραγε» και αυτός  άσκοπα τις πρωινές ώρες ,αφού καταγράφηκε μήνυση από τις αρχές για ηχορύπανση στις 7:00 το πρωί ,που οπως όλοι ξέρουν ,δεν υπήρχε κανένας σημαντικός λόγος για το συγκεκριμένο κατάστημα…

Επίσης,και ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας του Κάμπινγκ φέτος ,εμφανίστηκε πολύ συγκρατημένος στις ενέργειες του .Και μπράβο του !

Συμπέρασμα, οι παλιοί επιχειρηματίες-καταστηματάρχες νυχτερινών μαγαζιών συμμορφώθηκαν σχετικά, όπως προαναφέραμε και ήρθαν δυο καινούργιοι να δημιουργήσουν το πρόβλημα, με το να το παρακάνουν σχεδόν καθημερινά και να την πληρώνουν και κάποιοι που δεν ενοχλούσαν .

Θέλουμε να Πιστεύουμε ότι έχουν εντοπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και αν δραστηριοποιηθούν και του χρόνου στην Κουρούτα θα πρέπει να επενδύσουν στο θέμα ήχος- ηχορύπανση .

Όσον αφορά το θέμα αστυνόμευση στην Κουρούτα φέτος, πιστεύουμε ότι η Κεντρική διοίκηση Ηλείας , το χειρίστηκε άψογα ,κράτησε σωστές ισορροπίες και κινήθηκε στα λογικά πλαισια νομιμότητας ,χωρίς ακρότητες .Δεν έλειψαν κάποιοι ανεγκέφαλοι, που ήθελαν να κοιμούνται από τις 12:00 το βράδυ και έπαιρναν τηλέφωνο στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας να καταγγείλουν ότι τους ενοχλεί η Μουσική .Είχαν μπερδέψει την Κουρούτα με την Βυτίνα !

Επίσης οφείλουμε να αναφερθούμε στα προβλήματα που κανένας από τους καταστηματάρχες γενικώς δεν ασχολήθηκε και δεν ασχολείται γενικότερα…Θα πρέπει να κάνουν παρεμβάσεις και τηλεφωνήματα ο καθένας στον κλάδο του και όπου μπορεί να συμβάλει, προκειμένου να διορθωθεί το σοβαρό πρόβλημα  της έλλειψης αποχέτευσης στην Κουρούτα.

Όλοι ξέρουμε και ψαχνόμαστε από που και γιατί κάποιες μέρες η θάλασσα μας ειναι βρώμικη,ένα σοβαρότατο πρόβλημα, που πιστεύουμε ότι αυτο το πρόβλημα, διώχνει κόσμο από την Κουρούτα και όχι τα Ντεσιμπέλ !

Ακόμα  ένα πρόβλημα είναι η έλλειψη ενός ΑΤΜ,ένας απαραίτητος-σημαντικός λειτουργικός παράγοντας, που ο παραθεριστής για να κάνει μια τραπεζική συναλλαγή πρέπει να ανέβει στην Αμαλιάδα και όλοι οι παραθεριστές το ζητάνε και παραπονιούνται για την μη ύπαρξη του .

Και η έλλειψη σήματος στα κινητά τηλέφωνα είναι ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα της καλοκαιρινής Κουρούτας. Όλοι ζήσαμε την μια γραμμή σήματος ,που με δυσκολία μπορούσες να μιλήσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το ίντερνετ.Ακόμα σοβαρότατο το πρόβλημα ενός παραθεριστικού κέντρου, οι μηδαμινές ταχύτητες στο ίντερνετ που τα καταστήματα και τα καταλύματα δεν μπορούν να παρέχουν σωστό WIFI και αναγκάζονται μερικές φορές, παράνομα με κεραίες να παίρνουν από την Αμαλιάδα παροχή Ίντερνετ .

Ναι μεν σοβαρό πρόβλημα για όλους τα Ντεσιμπέλ ,αλλά για τα άλλα προαναφερθέντα προβλήματα, κανένα τηλέφωνο και καμιά παρέμβαση από πουθενά…

Μέσα στην κρίση, η Μύκονος της Πελοποννήσου κατέγραψε υψηλούς τζίρους φέτος και χιλιάδες παραθεριστές «πέρασαν την πόρτα» ενός από τους Δημοφιλέστερους προορισμούς της Νοτιοδυτικής Ελλάδας και της Πελλοπονήσου .

Αυτό πρέπει όλοι να το εκτιμάτε και να το σέβεστε και ενωμένοι και με συνεννόηση να λυθούν όλα τα προβλήματα που προαναφέραμε και να συμβάλετε όλοι στην καλύτερη ανάπτυξη της περιοχής μας !!!