ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα πιο συνήθη εμπόδια που συναντούν τα σωματεία κατά την εγγραφή τους στο Μητρώο


Διαφόρων ειδών είναι τα εμπόδια που συναντούν οι ομάδες της Ηλείας, στην προσπάθειά τους να εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Μια σειρά από έγγραφα, μια σειρά από γραφειοκρατικά εμπόδια, δυσκολεύουν τη… ζωή των παραγόντων. Αποτέλεσμα αυτού, είναι μόλις έξι οι ποδοσφαιρικές ομάδες οι οποίες έχουν εγγραφεί επίσημα στο Μητρώο, λίγες περισσότερες εκείνες οι οποίες ολοκλήρωσαν την αίτησή τους και μπήκαν στη χρηματοδότηση, ενώ πολλές εκείνες οι οποίες περιμένουν στην… ουρά, να τελειώσουν σύντομα ώστε να λάβουν και αυτές τη χρηματοδότηση της Πολιτείας.

 

Πιο συχνό φαινόμενο τα βιβλία

Το πιο συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, είναι τα βιβλία πρακτικών και μελών. Εδώ βιβλία, εκεί βιβλία, που είναι τα βιβλία; Οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν βιβλία, με αποτέλεσμα να δηλώνουν απώλεια και να εκδίδουν νέα, ώστε να μπορούν να κάνουν αίτηση.

 

Καταστατικό και αρχαιρεσίες

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα, είναι τα καταστατικά τους, τα οποία χρειάζονται εναρμόνιση με τον Νόμο, αλλά και οι αρχαιρεσίες. Γιατί πολλά σωματεία είναι αυτά τα οποία δεν έχουν κάνει αρχαιρεσίες (προφανέστατο όταν δεν ενδιαφέρεται κανένας να αναλάβει το καλοκαίρι), ή έχουν κάνει, αλλά δεν έχουν συγκροτηθεί σε σώμα τα Δ.Σ. που εξέλεξαν. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, συμβαίνουν και τέτοια.

 

Πρόσληψη προπονητή και φορολογικές δηλώσεις

Ένα άλλο σύνηθες πρόβλημα, είναι η πρόσληψη προπονητή, η οποία είναι υποχρεωτική από τον νόμο. Πόσα σωματεία όμως έχουν κάνει επίσημη πρόσληψη και προπονητή; Κι άντε κι επιχείρησαν να κάνουν, βρίσκουν εμπόδια αν για παράδειγμα ο προπονητής τους δεν έχει πάρει το απαιτούμενο δίπλωμα, ή δεν έχει εγγραφεί στο μητρώο προπονητών της ΕΠΟ. Κι ας πούμε και ξεμπέρδεψαν με όλα αυτά. Εκεί που αρχίζουν τα… σκληρά είναι όταν μπαίνουμε στα φορολογικά. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, καθώς η πλειοψηφία των σωματείων, δεν αντέχει οικονομικά να προσλάβει λογιστή, δεν είχε διαβλέψει ότι θα πάρουν χρήματα από το Κράτος. Έως και εκείνα που είναι τακτοποιημένα σε αυτά, έχει διαπιστωθεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα, αν διαπιστωθεί ότι κάποιο πεδίο στη φορολογική δήλωση έχει παραλειφθεί κατά λάθος από τον λογιστή.