Τα πορίσματα «καίνε» τους τοματοπαραγωγούς!

spot_img

Προτεινόμενα

Αντιμέτωποι με ένα σημαντικό πρόβλημα βρίσκονται οι παραγωγοί βιομηχανικής τομάτας που βλέπουν την στρεμματική τους ενίσχυση… να χάνεται!

Τα πορίσματα από τις ζημιές, μετά τις ενστάσεις που κατέθεσαν οι παραγωγοί για τις καταστροφές που υπέστησαν το περσινό καλοκαίρι δεν έχουν έρθει ακόμα. Έτσι, οι τοματοπαραγωγοί αδυνατούν να διασφαλίσουν την ελάχιστη ποσότητα των πέντε τόνων, που απαιτείται ανά στρέμμα, προκειμένου να τους καταβληθεί η στρεμματική ενίσχυση.

Χθες – Παρασκευή –  ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη, η οποία κοινοποιείται και στον  πρόεδρο του ΕΛΓΑ, τους βουλευτές Ηλείας και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, με την οποία ζητά την επίσπευση των διαδικασιών για να μην μείνουν «ξεκρέμαστοι» οι παραγωγοί.

Η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ

Οι ενστάσεις που έχουν κάνει οι Τοματοπαραγωγοί για τα πορίσματα των ζημιών καλλιέργειας 2018 δεν έχουν κοινοποιηθεί μέχρι σήμερα στους ενδιαφερόμενους αλλά είτε και στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να διασφαλίσουν τους 5 τόνους ανά στρέμμα για να πάρουν την στρεμματική ενίσχυση. Από το Υπουργείο σας υπάρχει δέσμευση ότι η Στρεμματική Ενίσχυση θα δοθεί την Μεγάλη Εβδομάδα.

Κύριε Υπουργέ

Υπάρχουν Τοματοπαραγωγοί που εάν δεν υπολογιστεί η ζημιά των ενστάσεων δεν θα συμπληρώσουν τους 5 τόνους ανά στρέμμα και δεν θα πάρουν την Στρεμματική Ενίσχυση.

Περιμένουμε από εσάς άμεσα να δώσετε εντολή στον ΕΛΓΑ να στείλει τα πορίσματα των ενστάσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ ή μειώστε το όριο των 5 τόνων ανά στρέμμα έτσι ώστε να πάρουν όλοι οι Τοματοπαραγωγοί την Στρεμματική Ενίσχυση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα