Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
20.3 C
Pýrgos

Τα ποσά που θα λάβουν οι δήμοι που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες

spot_img

[sg_popup id=”96386″ event=”inherit”][/sg_popup]

Ανταποδοτικά τέλη ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν στους δήμους, στα όρια των οποίων λειτουργούσαν δομές φιλοξενίας το 2019. Πρόκειται για συνέχεια της τροπολογίας που ψηφίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου, που προβλέπει την ανά τρίμηνο καταβολή των ανταποδοτικών τελών για την περίοδο μετά την 1η Ιανουαρίου 2020.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, που υπέγραψε ο Νότης Μηταράκης, για το 2019 εκταμιεύεται άμεσα το ποσό των 9.491.400 ευρώ, το οποίο προκύπτει από τη χορήγηση 150 ευρώ ανά έτος ανά διαμένοντα στις μονάδες φιλοξενίας. Επίσης, σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, υπέγραψε απόφαση, με την οποία ορίζονται οι διαδικασίες για τη δέσμευση των εκτάσεων, όπου και θα ανεγερθούν οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές.

Όπως προκύπτει από τον πίνακα, τα αναδρομικά που θα λάβει ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης για τους 318 διαμένοντες πρόσφυγες είναι 47.700 ευρώ, ενώ ο δήμος Πύργου θα λάβει 11.700 ευρώ για τους 78 πρόσφυγες που φιλοξενεί.

Τα ποσά που θα λάβουν οι δήμοι που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες

Με πληροφορίες από την Εφημερίδα των Συντακτών.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα