ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα προβλήματα του Α/Σ Κηπευτικών «ΗΛΕΙΑΣ ΚΗΠΟΣ» τέθηκαν στον υπουργό Ανάπτυξης (φώτο)

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου του Α/Σ Κηπευτικών «ΗΛΕΙΑΣ ΚΗΠΟΣ» – Ο.Π. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ κ. Αρβανιτάκη Ιωάννη καθώς και του διευθυντή κ. Γκούντουβα Βασίλη,  με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου Ευάγγελο, παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαλαούρα Μάκη.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο υπουργός ενημερώθηκε για προβλήματα των μελών του συνεταιρισμού όπως:

  • Παραχώρηση Δημόσιας Γης προς καλλιέργεια (Λίμνες Αγουλινίτσας, Μουριάς & Κάστας).
  • Φορολογικό-ασφαλιστικό αγροτών και φορολογική ελάφρυνση για τους παραγωγούς που διακινούν μέσω συνεταιρισμών και Οργανώσεων Παραγωγών.
  • Καλλιέργεια Βιομηχανικής Τομάτας και πιθανότητα χρηματοδότησης της μεταφοράς του προϊόντος προς τις μεταποιητικές μονάδες.
  • Λειτουργία ΤΟΕΒ – Άρδευση καλλιεργειών.
  • Θέματα ασφάλισης ΕΛΓΑ

Ο υπουργός εξέφρασε την επιθυμία με αφορμή την παρουσία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, να επισκεφτεί το Νομό μας.

Ακολούθησε συνάντηση σε επίσης πολύ καλό κλίμα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ Θεοφάνη παρουσία πάλι του κ. Μπαλαούρα όπου συζητήθηκαν τα θέματα της ασφάλισης της βιομηχανικής τομάτας καθώς και οι μεγάλες ζημιές στην καλλιέργεια το 2017. Τονίστηκε στον πρόεδρο ότι η βιομηχανική τομάτα είναι κομβικής σημασίας προϊόν εφόσον τροφοδοτεί τη βιομηχανία και είναι εξαγώγιμο, ενώ ταυτόχρονα εισφέρει πολύ υψηλά ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ χωρίς να είναι μεγάλης επικινδυνότητας καλλιέργεια αφού είναι εαρινό – καλοκαιρινής περιόδου. Γι’ αυτό το λόγο όταν γίνονται ζημιές από  καιρικά φαινόμενα πρέπει να αποζημιώνονται αναλόγως.