ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων εξέτασε στην Ηλεία ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης


Τα  σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι στην Ηλεία, κυριάρχησαν στη διάρκεια των συναντήσεων που είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος ήλθε στην περιοχή στα πλαίσια πρόκλησης από τη  συντονιστική επιτροπή των ΑΝ.ΕΛ. στο Νομό.

Αρχικά ο κ. Κόκκαλης επισκέφτηκε το Κτήμα Μερκούρη όπου ενημερώθηκε για την παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα κρασιού και στη συνέχεια είχε συναντήσεις με το Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Γεωργιόπουλο.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του ΓΟΕΒ Ηλείας, όπου τέθηκαν επί τάπητος τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι ΤΟΕΒ του Νομού λόγω συσσωρευμένων οφειλών προς της ΔΕΗ και τ’ ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και το αρδευτικό δίκτυο που είναι πεπαλαιωμένο.

Εν συνεχεία στη διάρκεια συνέντευξης στα γραφεία των ΑΝ.ΕΛ. ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε ότι η παρακράτηση των επιδοτήσεων έγινε με σκοπό και την ένταξη νέων αγροτών στην αγροτική παραγωγή, ενώ ανέφερε ότι στόχος του υπουργείου είναι να στηριχτεί ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος.