ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ

«Τα τέλη υπογείων ακριβότερα από αυτά των κατοικιών στον Πύργο»


ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΖΗΤΑ Ο ΓΙΑΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Τα τέλη υπογείων ακριβότερα από αυτά των κατοικιών στον Πύργο»

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» δόθηκε στη δημοσιότητα το ακόλουθο δελτίο τύπου:

«Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου που ελήφθη το 2008 οι συντελεστές των τελών  για το ΤΑΠ στην πόλη του Πύργου είναι δύο: Για στεγασμένους χώρους Κατοικιών, Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Δημοσίου ή Ιδιωτικού τομέα κλπ είναι 1,2 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ετησίως και για στεγασμένους χώρους άλλης χρήσης (Καταστήματα, Οργανισμούς κλπ.) 2,4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ετησίως.

Ερμηνεύοντας τη συγκεκριμένη απόφαση (460/ 2008) οι αρμόδιοι υπάλληλοι στις Οικονομικές Υπηρεσίες του δήμου, με το σκεπτικό ότι οι βοηθητικοί χώροι των Κατοικιών έχουν άλλη χρήση, από αυτή της κατοικίας, υπολογίζουν το τέλος με το μεγαλύτερο συντελεστή του 2,4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Δηλαδή κάποιος ιδιοκτήτης σπιτιού που διαθέτει υπόγειο και τον χρησιμοποιεί ως βοηθητικό χώρο καλείται να πληρώσει τέλη γι αυτ’ο,  όσο κι ένας επαγγελματίας που έχει κατάστημα ίδιας επιφάνειας.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι κάτοχοι υπογείων καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, γεγονός που έχει προκαλέσει δικαιολογημένα έντονες διαμαρτυρίες.

Άλλωστε η κοινή λογική λέει ότι δεν μπορεί ο βοηθητικός χώρος μιας κατοικίας να χρεώνεται με μεγαλύτερο τέλος από την ίδια την κατοικία. Αυτό είναι παράλογο και δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο δήμο της χώρας. Όπως και σε καμιά άλλη φορολογική διάταξη. Σε όλες, οι κατοικίες επιβαρύνονται περισσότερο από τους βοηθητικούς χώρους. Για να μην είναι λοιπόν στην διακριτική ευχέρεια των υπαλλήλων να ερμηνεύουν κατά το δοκούν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει το θέμα να έλθει προς συζήτηση άμεσα στο Δ.Σ και να συμπληρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση, ώστε να είναι ξεκάθαρο ότι το τέλος για τα υπόγεια είναι το ίδιο με αυτό των κατοικιών»