Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022
22.2 C
Pýrgos

Τα “ψιλά γράμματα” και η πλήρης κατάταξη στη B΄κατηγορία CENTRAL-Η προκήρυξη και οι “επιλαχόντες” για άνοδο

spot_img

Αχαρτογράφητα νερά, ψιλά γράμματα των Κανονισμών,  ανάγκη νομικών ερμηνειών, μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε από τη στιγμή που η covid 19 υποχρέωσε να πάμε σε οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων και μη εφαρμογή των προκηρύξεων.  Θέσεις οι οποίες υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να δώσουν άνοδο, προκαλεί η οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας Ηλείας. Και αυτό, αν προκύψουν όπως είπαμε κενές θέσεις και αποφασίσει η ΕΠΣΗ να προβιβάσει περισσότερες ομάδες ώστε να τις καλύψει. Με δεδομένο ότι πολλές είναι οι ομάδες οι οποίες μπορεί η κάθε μια για τον δικό της λόγο, να αποσυρθεί από την Α2 κατηγορία, είναι απαραίτητη η κατάταξη, ώστε να γνωρίζουμε ποιες είναι οι επιλαχούσες ομάδες.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου 

Όπως γράψαμε και χθες, με βάση την προκήρυξη, η οποία προέβλεπε διεξαγωγή αγώνων Πλέι Οφ ανάμεσα σε έξι ομάδες της Β΄ κατηγορίας, τις δυο πρωτοπόρες κάθε ομίλου, αυτόματα θα είχαμε την κατάταξη αυτών των ομάδων στην πρώτη εξάδα. Από τη στιγμή όμως την οποία το Πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε ως προς την κανονική του περίοδο λόγω κορωνοϊού, άρα και δεν είχαμε επικύρωση του πίνακα και εν συνεχεία ούτε διεξαγωγή των Πλέι Οφ, η προκήρυξη πήγε περίπατο. Η ΕΠΣΗ, υποχρεώθηκε με τροποποιητική απόφαση, να προβιβάσει τις πέντε καλύτερες ομάδες με βάση το άρθρο 20 του ΚΑΠ. Με βάση το συγκεκριμένο άρθρο, οι ομάδες οι οποίες αγωνίζονται σε διαφορετικούς ομίλους, κατατάσσονται ανάλογα με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν στα παιχνίδια απέναντι στις ομάδες του ομίλου τους. Πάντα με βάση το άρθρο 20 του ΚΑΠ, σε περίπτωση που κάποιος όμιλος έχει περισσότερες ομάδες από τον άλλο, αφαιρούνται από κάθε ομάδα του οι όποιοι βαθμοί έχει κερδίσει απέναντι στις τελευταίες ομάδες του ομίλου, τόσες όσες πρέπει να αφαιρεθούν ώστε να φτάσουμε στον ίδιο αριθμό ομάδων. Πρόκειται για τον ίδιο ακριβώς τρόπο κατάταξης που εφαρμόζει η UEFA στα παιχνίδια των προκριματικών του Euro, όπου πέρα από τις πρώτες θέσεις που δίνουν απευθείας πρόκριση, δίνει και εισιτήρια στους καλύτερους επιλαχόντες (δεν έχουν όλοι οι όμιλοι τις ίδιες ομάδες). Με άλλα λόγια, η φετινή Β΄ κατηγορία, η οποία είχε δυο ομίλους των εννέα ομάδων και έναν των δέκα, από τους βαθμούς της ομάδας που ανήκε στον όμιλο των δέκα, αφαιρούνται οι όποιοι βαθμοί κέρδισε απέναντι στην τελευταία ομάδα του πίνακα του ομίλου.

Έτσι λοιπόν, ενώ βάσει της προκήρυξης και εφόσον του Πρωτάθλημα θα τελείωνε, στις πρώτες έξι θέσεις θα έπρεπε να εισέλθουν οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο και εν συνεχεία να καταταγούν με βάση τα αποτελέσματά τους στα παιχνίδια κατάταξης (Πλέι Οφ). Αυτή τη στιγμή όμως, εφόσον το Πρωτάθλημα δεν έχει ολοκληρωθεί, η κατάταξη προκύπτει με βάση το άρθρο 20 του ΚΑΠ (για παράδειγμα στην Αχαΐα, αν και η προκήρυξη έλεγε ότι η Αχαϊκή και ο Παναιγιάλειος θα έδιναν παιχνίδια κατάταξης για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, αν και πρωτοπόροι οι δυο τους, ο καθένας στον όμιλό του, τελικά η άνοδος πήγε στον Παναιγιάλειο, ο οποίος είχε περισσότερους βαθμούς από την Αχαϊκή. Με βάση αυτό τον υπολογισμό η ΕΠΟ, κατατάσσει τις ομάδες των υποομίλων της Γ΄ Εθνικής στο γυναικείο πρωτάθλημα, ).

 

Η πλήρης κατάταξη στη «Β΄ κατηγορία CENTRAL» με βάση τον ΚΑΠ

 1. Αχιλλέας 43
 2. Κακόβατος 40
 3. Θύελλα Κ. 34 (40)
 4. Άρης Σ. 33
 5. Πηνειακός 31
 6. Ωλενιακός 30 (διαφορά τερμάτων 45-19)
 7. Κένταυρος Σωστίου 30 ( διαφορά τερμάτων 31-15)
 8. Απόλλων Ν.Φ. 27 (υπερτερεί ο Απόλλων του Πανηλειακού Β΄ στα μεταξύ τους ματς)
 9. Πανηλειακός Β΄ 27
 10. Μυρσιναϊκός 26
 11. Αετός Αλπ. 26 (29)
 12. Δόξα Ελ. 24 (30)
 13. Αμαλιάδα 23 (29)
 14. Άφοβος 23
 15. Χειμαδιό 22 (28)
 16. Αργοναύτης 19 (25)
 17. Αμπελόκαμπος 19
 18. Θρίαμβος 18 (24)
 19. Αίολος 17 (23)
 20. Άρης Δ. 16
 21. Ίφιτος 15
 22. Πρίγκιπες 11
 23. Απόλλων Σμίλα 7
 24. Άρης Λ. 5
 25. Αγ. Γεώργιος 5 (11)
 26. Αγ. Δημήτριος 2
 27. Πήγασος – (-)
 28. Κάστρο- 
 • Σε παρένθεση, οι βαθμοί που συγκέντρωσε πραγματικά η κάθε ομάδα του δευτέρου ομίλου, χωρίς την προβλεπόμενη αφαίρεση για τις ανάγκες της κατάταξης.
 • Με πράσινα γράμματα οι ομάδες που έχουν προβιβαστεί ήδη.
 • Με κιτρινοπράσινα γράμματα, η ομάδα που ανεβαίνει σε περίπτωση υποβιβασμού της Προόδου Σαλμώνης.
 • Με πορτοκαλί γράμματα η ομάδα που προβιβάζεται σε περίπτωση υποβιβασμού της Προόδου και απόσυρσης ομάδας από την Α2 (π.χ. ο Εθνικός Γερακίου σήμερα ανακοίνωσε ότι αποσύρεται)
 • Με κόκκινα γράμματα, οι ομάδες που παραμένουν στη Β΄ κατηγορία.
Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα