Τα “plan B” των ομαδικών πρωταθλημάτων στις τοπικές Ενώσεις

spot_img

Προτεινόμενα

Το lockdown στον αθλητισμό γεννά εύλογα ερωτηματικά για το πότε και πώς θα προφτάσουν να τελειώσουν τα πρωταθλήματα. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ, είναι τα αθλήματα που έχουν τη μερίδα του λέοντος στο ενδιαφέρων των φιλάθλων και εύλογα τα ΜΜΕ έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους εκεί, εφόσον οι τοπικές διοργανώσεις,  αποσπούν παραδοσιακά ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας της προσοχής των φιλάθλων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

 

Εμείς, επιχειρούμε σήμερα με μια ματιά να αποκωδικοποιήσουμε τις προθέσεις των τριών τοπικών Ενώσεων, σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ, μέσα από σενάρια τα οποία έχουν δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας. Σενάρια όχι φανταστικά, αλλά πραγματικά, τα οποία οι ίδιοι οι ιθύνοντες των τοπικών Ενώσεων έχουν αφήσει να διαρρεύσουν.

Τί θα πουν οι Ομοσπονδίες

Βεβαίως, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε αυτές τις περιπτώσεις, έχουν οι Ομοσπονδίες. Αυτές θα καθορίσουν τους όρους. Το αν θα προβιβαστούν ή θα υποβιβαστούν ομάδες, το ποιες προθεσμίες θα δώσουν στις Ενώσεις να δηλώσουν τους πρωταθλητές τους, το αν θα αναγνωρίσουν τις τροποποιήσεις στις προκηρύξεις. Γίνεται αντιληπτό, ότι μιλάμε για δυνατούς γρίφους, οι οποίοι ακόμα κι αν μοιάζουν πολύ μακρινοί, ήδη έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο… τραπέζι των συζητήσεων.

Πάμε να δούμε αναλυτικά:

 

Ποδόσφαιρο (ΕΠΣ-Ηλείας)

Το ποδόσφαιρο αναμφίβολα είναι ο «βασιλιάς των σπορ», το πιο λαοφιλές άθλημα και εκείνο στο οποίο οι όποιες παρεμβάσεις είναι και οι πιο δύσκολες, καθώς ο αντίκτυπος που θα υπάρξει, θα είναι πολύ μεγάλος. Πώς για παράδειγμα να πει μια Ένωση στον Αστέρα ή τον Ξενοφώντα, «έπαιξες με τον Πανηλειακό ή τη Νίκη Τραγανού εκτός έδρας, δεν χρειάζεται να παίξεις και στην έδρα σου». Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας Άρης Κουλούρης, ο οποίος στην κλήρωση των πρωταθλημάτων, έκανε την πρόταση για μεγάλη χειμερινή διακοπή, κινείται και τώρα στο ίδιο πνεύμα. Και φαίνεται να σκοπεύει να ολοκληρώσει τα πρωταθλήματα ακόμα κι αν χρειαστεί να παίξουν οι ομάδες βαθιά μέσα στο καλοκαίρι.

 

Μπάσκετ (ΕΣΚ-Αχαΐας-Ηλείας)

Το σενάριο που έχει δει το φως της δημοσιότητας στην ΕΣΚΑΗ, έχει να κάνει με πρωταθλήματα του ενός γύρου. Από τη στιγμή που τα παιχνίδια διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών και τα Πλέι Οφ έχουν καταργηθεί, στην ΕΣΚΑΗ σκέφτονται να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις, παίζοντας μόνο τον ένα γύρο και χωρίς να χρειαστεί να παιχτεί ο δεύτερος (κάτι σαν τα πρωταθλήματα Apertura και Clausura της Λατινικής Αμερικής).

 

Βόλεϊ (ΕΣΠΕ-Πελοποννήσου)

Στο βόλεϊ, υπάρχει η σκέψη τα πρωταθλήματα, αν και εφόσον η επανέναρξή τους αργήσει να γίνει, να πάνε σε πλήρη τροποποίηση του format διεξαγωγής τους και να γίνουν μικρά τουρνουά, με τη μορφή ομίλων, σε επιλεγμένες περιοχές και σε τριήμερα. Παρασκευές, Σάββατα και Κυριακές.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα