ΗΛΙΔΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΙ Αμαλιάδας: Υψηλός αριθμός εγγραφών νέων φοιτητών


-Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών του ΤΕΙ

-Συνεργασία του Συλλόγου Φοιτητών με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Υψηλός είναι ο αριθμός εγγραφών νέων φοιτητών στο ΤΕΙ Αμαλιάδάς, παρουσιάζοντας θετικό πρόσημο για το νέο Ακαδημαϊκό έτος και φέτος οι εγγραφές άγγιξαν τις 185 ενώ εκτιμάται ότι οι ενεργοί φοιτητές, θα είναι περίπου 100.

Να σημειωθεί, πως το ΤΕΙ έχει 670 εγγεγραμμένους φοιτητές και εκτιμάται ότι τουλάχιστον οι 400 είναι ενεργοί, με τον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Βασίλη Παπασωτηρόπουλο, να τονίζει ότι το Τμήμα έχει ζήτηση από φοιτητές και κατάφερε να διατηρήσει την βάση του πάνω από 10.000 μόρια.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπασωτηρόπουλος, φέτος στο ΤΕΙ θα προστεθεί και το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα με αντικείμενο “Τεχνολογίες παραγωγής και διατροφική αξία φυτικών προϊόντων” και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 14 φοιτητών που υπέβαλαν αίτηση, ενώ πρόσθεσε πως στόχος του μεταπτυχιακού είναι να συνδέσει την γνώση, την καινοτομία και την έρευνα με την πραγματική παραγωγή και παράλληλα επεσήμανε πως πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων σε ερευνητικές δράσεις του τμήματος.

Ακόμα, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που επικρατούν στο Τμήμα, όπως η πρόσβαση των φοιτητών στο ΤΕΙ καθώς και η κακή κατάσταση του δρόμου και ειδικότερα στο τμήμα της συνοικίας του υδραγωγείου.

Επίσης τόνισε και ένα άλλο πρόβλημα που έχει το Τμήμα και συγκεκριμένα, το θέμα της Βιβλιοθήκης η οποία ελλείψει προσωπικού δεν μπορεί να λειτουργήσει αν όχι σε 24ωρη βάση, σε 12ωρη βάση, ενώ εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το θέμα της στέγασης των φοιτητών.

Τέλος, ο Παπασωτηρόπουλος υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί βαρύτητα στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας για το ΤΕΙ Αμαλιάδας.

— Πρώτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών του ΤΕΙ

Χθες Τρίτη 10 Οκτωβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών συγκάλεσε την πρώτη Γενική Συνέλευση και κατά την διάρκεια της συνέλευσης τέθηκαν διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους φοιτητές, καθώς και ο σχεδιασμός για πιο ενεργή παρουσία των φοιτητών στη ζωή της πόλης, με το Προεδρείο να ενημερώνει ότι έχουν γίνει ήδη επαφές με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας, ώστε οι καταστηματάρχες της πόλης, να κάνουν κάποιες προσφορές στους φοιτητές,ενώ φέτος οι φοιτητές προτίθενται να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου, καθώς και μόνοι τους να οργανώσουν εκδηλώσεις, εκθέσεις και συνέδρια.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης το Προεδρείο του Συλλόγου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Τμήματος και του έθεσαν τα προβλήματα του τμήματος.

http://amaliadanews.gr