ΤΕΙ  Πύργου και Αμαλιάδας: «Φιλί ζωής» με 456 νέους φοιτητές

spot_img

Προτεινόμενα

«Τόνωση»  των ΤΕΙ που λειτουργούν σε Πύργο και Αμαλιάδα,  θα γίνει μετά την ανακοίνωση των βάσεων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπου  εισάγονται 456 νέοι φοιτητές στα δύο τμήματα.

Ειδικότερα  στο ΤΕΙ Πύργου εισήχθησαν 247 νέοι φοιτητές, ενώ στο αντίστοιχο της Αμαλιάδας 208 (περίπου 80 περισσότεροι από πέρυσι), εκ των οποίων 25 κατάγονται από την Ηλεία.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά,  9  εισήχθησαν στο τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων Πύργου (Κατευθύνσεις: 1. Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, 2. Μουσειολογία, 3.  Επικοινωνία Πολιτιστικών Μονάδων) και δεκαέξι στο τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Αμαλιάδα (Κατευθύνσεις: 1. Φυτικής Παραγωγής, 2. Ζωικής Παραγωγής, 3. Αγροτικής Οικονομίας).

Όσον αφορά τις βάσεις εισαγωγής, το τμήμα του ΤΕΙ στον Πύργο, κατέγραψε και πάλι πτώση σε σχέση με πέρυσι καθώς κυμάνθηκε στα 5.285 μόρια (5.440 πέρυσι και 6.364 μόρια προ πέρυσι). Μικρή όμως πτώση και στο τμήμα της Αμαλιάδας όπου η βάση είναι στα 9.523 μόρια (10.368 πέρυσι και 10.825 προ πέρυσι).

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα