ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Τελέστηκε αγιασμός στο ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο-λύκειο Πύργου στην Τ.Κ.  Αγίου Ιωάννη (φώτο)


Μεγάλη ικανοποίηση εκφράστηκε κατά τον αγιασμό που τελέστηκε σήμερα στο ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο-λύκειο Πύργου, για τη μεταστέγαση του σχολείου από τα λυόμενα στην περιοχή των Βυτινέϊκων, στο κτίριο που στεγαζόταν παλαιότερα το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο της Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη.

Ιδιαίτερη  αναφορά έγινε στις συνεχείς προσπάθειες των τοπικών φορέων και εκπαιδευτικών παραγόντων, προκειμένου να ξεπεραστούν τα σημαντικά εμπόδια για τη μεταστέγαση του ειδικού σχολείου Πύργου, σε κτίριο με σχολική υποδομή!

Ο αγιασμός τελέστηκε παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Δημ. Μπαξεβανάκη, ο οποίος τόνισε τις ενέργειες που υπήρξαν προκειμένου να έχει αίσιο τέλος το χρόνιο αίτημα των γονέων αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ομιλίες έγιναν εξάλλου από το διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βασ.  Δημητρέλλο, τον πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής παιδείας  Δημ. Μεσσαλά, τον σύμβουλο Ειδικής Αγωγής Θεοδ. Ρισβά,  στελέχη της εκπαιδευτικής μονάδας, εκπρόσωποι των γονέων – κηδεμόνων κ.α.

Επίσης ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος που τέλεσε τον Αγιασμό, έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όλους που έφεραν σε πέρας τη δύσκολη προσπάθεια για τη μεταστέγαση του ειδικού σχολείου Πύργου.

Λίγο πριν  τη λήξη του προηγούμενου έτους, πραγματοποιήθηκε η μετακόμιση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου –Λυκείου Πύργου, στη νέα του εγκατάσταση. Στο κτίριο του τέως Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγίου Ιωάννη, εγκαταστάθηκε πλέον η δομή, αφήνοντας το χώρο του ΕΕΕΕΚ στα Βυτινέικα, στον οποίο τα δυο σχολεία  συστεγάζονταν για πολλά χρόνια.