Τελετή Αγιασμού στο ΔΙΕΚ Λεχαινών

spot_img

Προτεινόμενα

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Τεράστια επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού (βίντεο)

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:Τεράστια επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού-Πλήθος γυναικών έστειλε ηχηρά μηνύματα ελπίδας! Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Είστε οι πρωταγωνίστριες της ζωής». «Όπου...

-Ξεκίνησε η λειτουργία του Δημόσιου ΙΕΚ Λεχαινών

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, η τελετή Αγιασμού Δημόσιου ΙΕΚ Λεχαινών, και τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο οποίος έδωσε τις ευλογίες του, ενώ παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοραντ, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο Βουλευτής Ηλείας κ. Μάκης Μπαλούρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Αρβανιτάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, εκπρόσωποι φορέων, γονείς και μαθητές καθώς και ο Διευθυντής του ΙΕΚ Αμαλιάδας.

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι παρά τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, δεν έχουν γίνει περικοπές στα κονδύλια στην Υγεία και την Παιδεία, ενώ ο κ. Μπαλαούρας επεσήμανε ότι υπάρχει υψηλή ανεργία στην Ελλάδα ιδιαίτερα στην νεολαία και το Δημόσιο ΙΕΚ Λεχαινών, έρχεται σε αυτή τη δύσκολη στιγμή να ανοίξει ορίζοντες σε νέους ανθρώπους.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσιφάρας, ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία του Δημόσιου ΙΕΚ στα Λεχαινά, γιατί δίνει στους νέους και στις νέες ευκαιρίες να σπουδάσουν ειδικότητες που έχουν άμεση σχέση με την οικονομία της περιοχής, ενώ ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, ευχαρίστησε τον κ. Μπαλαούρα για τον αγώνα που έδωσε για την δημιουργία του ΙΕΚ.

Να σημειωθεί πως στο ΙΕΚ Λεχαινών λειτουργούν δύο τμήματα: Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τεχνικός Συντήρησης Γεωργικών Μηχανημάτων και οι δύο ειδικότητες εστιάζουν στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας και λειτουργούν συμπληρωματικά προς τις ειδικότητες οι οποίες προσφέρονται από το ΔΙΕΚ Αμαλιάδας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα