Τεράστια προβλήματα δημιούργησαν οι ραγδαίες βροχοπτώσεις,  στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ζαχάρως (φώτο)

spot_img

Προτεινόμενα

Ολονύκτια επιχείρηση σήμανε στις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές,  τα ξημερώματα της Τετάρτης,  για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που  προκάλεσε η ραγδαία βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως, καθώς και της Φιγαλείας.

Οι ασταμάτητη βροχή είχε σαν συνέπεια να πλημμυρίσουν σπίτια, αγροικίες  και υποδομές στις τοπικές κοινότητες Νεοχωρίου,  Κακοβάτου και Νέας Φιγαλείας του δήμου Ζαχάρως.

Μάλιστα προς στιγμήν υπήρξε κίνδυνος για κατοίκους στην περιοχή «Μύλοι Δαλαΐνα», οι οποίοι ωστόσο απεγκλωβίστηκαν χάρις στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συγχρόνως σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο Θολό-Ν. Φιγαλεία-Επικούρειος , ενώ υπήρξε και διακοπή στην ηλεκτροδότηση από την πτώση βράχων στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Επιτόπου των ζημιών βρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γ. Γεωργιόπουλος και Κώστας Μητρόπουλος, αρμόδιοι του δήμου Ζαχάρως, ενώ το συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων είχε ο Περιφερειακός Διοικητής Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχος Γιάννης Πετρούτσος,  με τη συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ, και δυνάμεων  από την Κρέστενα,  τον Πύργο και την Αρχ. Ολυμπία.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα