12.9 C
Pýrgos
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Τεχνική Κολύμβηση: «Έσπασαν τα ρολόγια» οι αθλητές του Επειού-Εφτά προκρίσεις στους Πανελλήνιους

spot_img

Με μεγάλες επιτυχίες επέστρεψε από το Περιστέρι ο Επειός Ήλιδας, όπου συμμετείχε στο West Side Fin Festival, ένα μίτινγκ τεχνικής κολύμβησης, στο οποίο οι νεαροί «Πορτοκαλί», πέτυχαν εφτά προκρίσεις, δυο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών με τον Ορέστη Ντίνο και πέντε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών. Και όλα αυτά, υπό το βλέμμα των Ομοσπονδιακών Προπονητών, , από τον πρώτο κιόλας αγώνα της σεζόν, την πρώτη απόπειρα για φέτος, πράγμα που δείχνει ότι οι αθλητές του Αργύρη Σάκκου έχουν δυνατότητες για μεγάλα πράγματα, σε ένα άθλημα όχι πολύ διαδεδομένο, αλλά με σημαντικές διεθνείς επιτυχίες για τη χώρα μας.

Στο μίτινγκ της περασμένης Κυριακής, η εκπροσώπηση του Επειού ήταν τετραμελής και συνοδεύτηκε από εφτά προκρίσεις. Συγκεκριμένα, ο Ορέστης  Ντίνος, συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ,  έπιασε τα όρια στα 50μ. Bi fin με χρόνο  00: 23.53 και 100μ. Bi fin με 00: 52.80 για το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του και για  το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγορίας Ανδρών που θα γίνει στα Γιάννενα. Οι  Γιάννης Κατσούλας με 00:24.76,  Αργύρης – Παναγιώτης  Μπίρμπας  με 00:25.08  και  Χρήστος Σάκκος με 00:27.33 έπιασαν με την παρθενική τους εμφάνιση  τα όρια των κατηγοριών τους στα 50μ. Bi fins εξασφαλίζοντας την συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των ηλικιακών κατηγοριών τους.

Σαλταμανίκας: «Το επίπεδο ανεβαίνει στη χώρα μας»

Το πρωί της Κυριακής (25/11) διεξήχθη η Ημερίδα Δυναμικής Άπνοιας (09:00) και η Ημερίδα ορίων Τεχνικής κολύμβησης (11:00), υπό την αιγίδα της ΚΟΕ, όπου πήραν μέρος 160 αθλητές, οι οποίοι βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Ο αριθμός των αθλητών ήταν μεγάλος και δείχνει τη σταδιακή άνοδο του αθλήματος στη χώρα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Σαλταμανίκας, βρέθηκε στο κολυμβητήριο του Περιστερίου, όπου παρακολούθησε τις πρώτες προσπάθειες των αθλητών και θεωρεί πως ανεβαίνει, συνεχώς, το άθλημα της Τεχνικής κολύμβησης στην Ελλάδα: “Ο αριθμός των 160 αθλητών που έλαβαν μέρος φανερώνει, πως το επίπεδο του αθλήματος ανεβαίνει στη χώρα μας. Ήταν η πρώτη Ημερίδα της σεζόν και οι αθλητές βρίσκονται σε προετοιμασία, επομένως, είναι αρχή για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Κάθε μήνα θα γίνεται από μία ημερίδα, όπου στόχος των αθλητών είναι να πιάσουν τα όρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά και για τους Χειμερινούς αγώνες Νοτίου και Βορείου Ελλάδος, που θα διεξαχθούν το Μάρτιο“.

Στις 22-23 Δεκέμβρη διεξάγεται πλέον στα Γιάννενα διεθνές μίτινγκ τεχνικής κολύμβησης, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι τέσσερις ελπιδοφόροι αθλητές του Επειού, έχοντας την ευκαιρία να βελτιώσουν εμπειρίες και χρόνους και να προετοιμαστούν καλύτερα για τα μεγάλα ραντεβού της χρονιάς, τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών, διεξάγεται τον Ιούλιο στη Χίο, ενώ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης Ανδρών , στο οποίο θα συμμετάσχει ο Ορέστης Ντίνος, διεξάγεται τον Μάιο στα Γιάννενα.

Φυσικά για τον Επειό αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή, καθώς είναι η πρώτη φορά που αθλητής του σημειώνει ανάλογη διάκριση. Και όλα αυτά, ενώ μιλάμε για ένα εγχείρημα το οποίο ξεκίνησε μόλις πέρσι, με τον Αργύρη Σάκκο, διπλωματούχο προπονητή κολύμβησης (κλασικής αλλά και τεχνικής) και τεχνικό διευθυντή του Επειού, να πιστεύει ότι μπορεί και η Ηλεία να πετύχει διακρίσεις στην τεχνική κολύμβηση. Και ήδη μέσα από τη συστηματική δουλειά που γίνεται στις τάξεις του Επειού, τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν. Τα αποτελέσματα εξάλλου είναι και ο καθρέφτης της δουλειάς που γίνεται στην κολύμβηση.

*Με ανακοίνωσή του, το Δ. Σ του Επειού Ήλιδας, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους αθλητές του  και στον προπονητή τους  για την πολύ καλή τους παρουσία στους διασυλλογικούς αγώνες  WEST SIDE  FIN  FESTIVAL 2018” που διοργάνωσαν τα Δελφίνια Περιστερίου την Κυριακή 25 Νοεμβρίου.

 

Σάκκος: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Τεχνική Κολύμβηση»

Ο Αργύρης Σάκκος, τεχνικός διευθυντής του Επειού Ήλιδας και υπεύθυνος προετοιμασίας των αθλητών της τεχνικής κολύμβησης, μιλώντας για την ιδέα της προσπάθειας αυτής και την έως τώρα πορεία της, ανέφερε:

«Η τεχνική κολύμβηση είναι ένα άθλημα από το οποίο έχω περάσει ως αθλητής, στα χρόνια μου στην Αθήνα, παράλληλα με την Κλασική Κολύμβηση. Είναι ένα δυναμικό και πολύ εντυπωσιακό άθλημα λόγω των ταχυτήτων που αναπτύσσονται με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται. Ως χώρα, τα τελευταία χρόνια έχουμε να επιδείξουμε πολλές και μεγάλες επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Πριν τρία ακριβώς χρόνια, θέλησα να το συστήσω στο κοινό της περιοχής μας και σε συνεργασία με την πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας φέραμε, για επίδειξη του αθλήματος στο δημοτικό κολυμβητήριο της Αμαλιάδας, όλους τους αθλητές της όπου ανάμεσά τους βρίσκονταν Παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης, κάτοχοι πολλών ρεκόρ. Στον Επειο ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο περίπου, με έναν αθλητή. Κάθε αρχή σε ό,τι άγνωστο είναι δύσκολη. Όμως μέσα από συστηματική δουλειά στις προπονήσεις, βήμα βήμα ήρθε η πρώτη επιτυχία με τη συμμετοχή του αθλητή μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών το καλοκαίρι που μας πέρασε. Μεγάλη επιτυχία για ένα παιδί το οποίο είχε ξεκινήσει μόλις λίγους μήνες νωρίτερα να προπονείται. Αυτό έστρεψε τα βλέμματα κι άλλων παιδιών προς την Τεχνική Κολύμβηση κι έτσι με το ξεκίνημα της φετινής σεζόν άρχισαν και άλλοι νέοι αθλητές να γνωρίζουν το άθλημα αυτό. Ένα χρόνο μετά το ξεκίνημα λοιπόν, είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα μας, ο Επειος, έχει ήδη τέσσερις αθλητές οι οποίοι και οι τέσσερις θα μας εκπροσωπήσουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών το επόμενο καλοκαίρι, με τον ένα εξ αυτών να έχει προκριθεί και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών (κατηγορία ΟΠΕΝ) όπου συμμετέχουν οι καλύτεροι όλων των κατηγοριών. Επίσης βλέπω πως πλέον υπάρχει ενδιαφέρον κι άλλων παιδιών να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν την Τεχνική Κολύμβηση και ευελπιστώ πως θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε το άθλημα αυτό μέσα από σωστές βάσεις και να δώσουμε μια επιπλέον επιλογή στα παιδιά του Δήμου Ηλιδας αλλά και όλου του νομού να αθληθουν, να διακριθούν και να αποκτήσουν όμορφες εμπειρίες από ένα, όπως είπα και στην αρχή, άκρως εντυπωσιακό και δυναμικό άθλημα. Και ένα ακόμα θετικό είναι πως όλοι οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας που απαρτίζουν αυτό το άθλημα, Τεχνικοί Διευθυντές και προπονητές, κατέχουν αποδεδειγμένα πάρα πολύ υψηλή γνώση του αντικειμένου και είναι διαρκώς διαθέσιμοι να βοηθήσουν και να στηρίξουν με την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους κάθε καινούρια προσπάθεια».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα