31.6 C
Pýrgos
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Τεχνική συνάντηση στον Πύργο για το Φυσικό Αέριο

spot_img

Προτεινόμενα

Απόστολος Κατσιφάρας: Στόχος μας νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνό και φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο – Τεχνική συνάντηση στον Πύργο για το Φυσικό Αέριο.

Τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου στην πόλη του Πύργου  ήταν το θέμα συζήτησης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, στο Μικρό Συνεδριακό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας, με σκοπό την ενημέρωση, τον συντονισμό και την προετοιμασία για το έργο. Η συνάντηση ήρθε σε συνέχεια αντίστοιχης που είχε πραγματοποιηθεί προ ημερών στο Αγρίνιο.

Η έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα αποτελεί μία στρατηγική επιλογή για την Περιφερειακή Αρχή, καθώς αποτελεί διαχρονικό αίτημα των παραγωγικών τάξεων και όχι μόνο, δεδομένου ότι θα  έχει πολλαπλά οφέλη στην περιφερειακή οικονομία. Με την ανάπτυξη των δικτύων διανομής στις τρεις  πόλεις της Περιφέρειας, θα δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους,  αλλά και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους αστικούς ιστούς, να χρησιμοποιήσουν το Φυσικό Αέριο για τις οικιακές και επαγγελματικές τους ανάγκες. Επιπλέον θα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν με το Φυσικό Αέριο και αρκετά Δημόσια και Δημοτικά Κτήρια, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο και τις δικές τους αυξημένες ενεργειακές ανάγκες.

 

Με την χρήση του Φυσικού Αερίου θα δοθεί η δυνατότητα στους καταναλωτές να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα ενεργειακό προϊόν που είναι σαφώς φιλικότερο προς το περιβάλλον, οικονομικότερο σε σύγκριση με τα ανταγωνιστικά σε αυτό καύσιμα και με μεγαλύτερο βαθμό ενεργειακής απόδοσης, σαφώς φθηνότερη των ανταγωνιστικών καυσίμων, προσδίδοντας επιπλέον την δυνατότητα να καταναλώνουν ακριβώς την ποσότητα ενέργειας που επιθυμούν βάση της παραγωγικής τους διαδικασίας, χωρίς να απαιτείται η αποθήκευση πλεοναζόντων ποσοτήτων και επομένως την δημιουργία πρόσθετου κόστους.

 

Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στην κατασκευή των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στον Πύργο και στη σύνδεση των καταναλωτών σε αυτά. Στην πόλη του Πύργου  εκτιμάται ότι θα κατασκευαστούν 16 χλμ δικτύου διανομής Φυσικού Αερίου ενώ, ο αριθμός των συνδέσεων εκτιμάται στις  400.  Ωστόσο,  το πλήθος των ωφελουμένων από το έργο είναι πολλαπλάσιο αυτού των συνδέσεων, αφού εκτιμάται ότι το πλήθος των νοικοκυριών που θα συνδεθούν θα είναι περίπου 2,5 ανά σύνδεση για την κατηγορία των οικιακών καταναλωτών.

 

Οι συγκεκριμένες συνδέσεις αφορούν την περίοδο μέχρι το 2023, ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται πολλαπλάσιες συνδέσεις. Ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι ήδη έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου, η οποία στηρίζεται σε όλη την προεργασία που έχει γίνει με την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ των Επιμελητηρίων και της Περιφέρειας, καθώς και την μελέτη βιωσιμότητας του εγχειρήματος, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί.

«Η έλευση του φυσικού αερίου στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όλοι μαζί θα φτάσουμε το στόχο μας, που είναι η ταχύτερη δυνατή έλευση του φυσικού αερίου στον καταναλωτή», επεσήμανε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής,  οι Αντιπεριφερειάρχες της ΠΕ Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος – βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού – Εθελοντισμού και Αθλητισμού Δημήτρης Κωσταριάς, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης – περιφερειακός σύμβουλος Λάμπης Αριστειδόπουλος,  ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, η Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Άλκηστις Σταθοπούλου, ο ειδικός συνεργάτης της ΠΔΕ Βαγγέλης Καραχάλιος,   καθώς επίσης υπηρεσιακά στελέχη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Πύργου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα