Σάββατο, 14 Μαΐου, 2022
24.9 C
Pýrgos

Τηλεδιάσκεψη από την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας για τη βιομηχανική τομάτα

spot_img

Σε διαδικτυακή συζήτηση καλεί η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας την Μεγάλη Τρίτη τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά, τον υφυπουργό κ. Στύλιο, τον υπουργό ενέργειας κ. Σκρέκα, τον υφυπουργό κ. Σκυλακάκη, τους βουλευτές του νομού, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον αντιπεριφερειάρχη αγροτικών θεμάτων, τον ΓΟΕΒ και τους ΤΟΕΒ του νομού και τα εργοστάσια μεταποίησης βιομηχανικής τομάτας. Η πρόσκληση έχει κοινοποιηθεί και στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Στο κείμενο της πρόσκλησής της η Ομάδα Παραγωγών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σας γνωρίζουμε ότι οι οργανώσεις μας έχουν υπογράψει με τα Εργοστάσια Βιομηχανικής Τομάτας (Κύκνος – Μινέρβα) συμβάσεις για την παράδοση του προϊόντος το έτος 2022 αξίας 10.000.000 ευρώ. Όπως γνωρίζετε εάν δεν τηρήσουμε τα προβλεπόμενα από τις συμβάσεις θα έχουμε οικονομικές κυρώσεις.

Οι παραγωγοί μας πέραν των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν (αυξημένο κόστος παραγωγής. Καιρικές συνθήκες κτλ) έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη του νερού άρδευσης από τα ΤΟΕΒ του νομού.

Επειδή σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε την οικονομική καταστροφή των παραγωγών, την εγκατάλειψη των επενδύσεων στο νομό μας από τα Εργοστάσια Μεταποίησης, με αποτέλεσμα τον οικονομικό μαρασμό του νομού μας και επειδή χρειάζονται άμεσες λύσεις, σας καλούμε σε διαδικτυακή συζήτηση την Τρίτη 19-04-2022 και ώρα 11.00.

Η παρουσία όλων όπως καταλαβαίνετε είναι απαραίτητη».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα