ΗΛΕΙΑ NIGHTLIFE OIKONOMIA ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΡΓΟΥ

Την επιλογή της Αναστολής Λειτουργίας ζητούν υπό προϋποθέσεις τα καταστήματα εστίασης

  • 4
    Shares

Σαράντα Σωματεία και Σύλλογοι εστίασης από ολόκληρη την Ελλάδα, ανάμεσά τους τα Συντονιστικά Καταστημάτων Εστίασης Πύργου και Αμαλιάδας, συνυπογράφουν το ψήφισμα του Σωματείου Επιχειρήσεων Εστίασης BA.RE.CA, το οποίο ρίχνει στο «τραπέζι» μια ακόμα πρόταση.

Αναλυτικά, το ψήφισμα του Σωματείου BA.RE.CA. αναφέρει:

«Σαράντα Σωματεία και Κινήσεις που εκπροσωπούν περισσότερες από 90.000 Επιχειρήσεις Εστίασης και Διασκέδασης και απασχολούν περισσότερους από 250.000 εργαζομένους, χαιρετίζουμε την ξαφνική απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης την 25η Μαΐου.

Ωστόσο αναμένουμε την ανακοίνωση του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων. Ευελπιστούμε να τηρηθεί η δέσμευση του Υπουργείου Ανάπτυξης ότι τα καταστήματα υγειονομική ενδιαφέροντος θα λειτουργούν από την 25ης Μαΐου με το 80% της συνολικής (εκτός και εκτός) δυναμικότητας εξυπηρετούμενων ατόμων προ του COVID19.

Μετά την επιστολή που αποστείλαμε στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους Υπουργούς, στην οποία αναλύσαμε τα πρακτικά προβλήματα μας και τις προτεινόμενες λύσεις, θεωρούμε πως έχει γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορεί να είναι οικονομικά βιώσιμη μια επιχείρηση, αν δεν λειτουργεί τουλάχιστον με το 80% της δυναμικότητάς της.

Ζητούμε να έχουμε το δικαίωμα της επιλογής.

Σε όποα επιχείρηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει το 80% της δυναμικότητάς της, λόγω των εκτάκτων υγειονομικών μέτρων που μας επιβάλλει η Πολιτεία, να δοθεί η δυνατότητα να παραμείνει στο καθεστώς της Αναστολής Λειτουργίας, όπως έχουμε περιγράψει στην επιστολή μας.

Με αυτόν τον τρόπο τα έξοδα και οι υποχρεώσεις τουλάχιστον δεν θα αυξανονται, προστατεύονται οι εργαζόμενοί μας και μας δίδεται μια ευκαιρία να ανακάμψουμε όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν».

 


  • 4
    Shares