Την επόμενη εβδομάδα θα δοκιμαστούν οι αντοχές του συστήματος υγείας στο νομό

spot_img

Προτεινόμενα

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείου από την έλλειψη προσωπικού και ειδικά αυτή την περίοδο που ο πληθυσμός του νομού έχει υπερδιπλασιαστεί, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Κώστας Διαμαντόπουλος και ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Θάνος Γιαννόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι.

«Ναυαρχίδα» των προβλημάτων παραμένει η Παθολογική Κλινική με τον κ. Διαμαντόπουλο να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα προβλήματα της Παθολογικής τα γνωρίζετε, ουδέποτε τα κρύψαμε. Είναι από τις μάχες που δώσαμε και δεν έχουμε κερδίσει. Αν και υπήρξαν θέσεις Παθολόγων που προκηρύχθηκαν, το αποτέλεσμα δε δικαίωσε τις προσδοκίες μας».

Συνεχίζοντας ο κ. Διαμαντόπουλος είπε: «Οι τέσσερις μόνιμοι Παθολόγοι που συνδράμουν στο πρωινό ωράριο και τις εφημερίες δεν επαρκούν. Δε συζητάμε για δύο Παθολογικές, συζητάμε για μια. Από τον Ιούνιο έχουμε ενημερώσει επίσημα με διαδοχικά έγγραφα την 6η ΥΠΕ  για αποχώρηση ενός μόνιμου Παθολόγου και έχουμε προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για την κάλυψη τουλάχιστον των κενών του εφημεριακού προγράμματος. Το τελευταίο εστάλη σήμερα το πρωί. Αναμένουμε».

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας ανακοίνωσε ότι μόλις τον Ιούλιο οι εισαγωγές στην Παθολογική έφτασαν τις 415 ενώ από την αρχή του έτους έχουν φτάσει τις 2274 και συνέχισε: «Η μετακίνηση Παθολόγου από υγειονομικό σχηματισμό πέραν του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας είναι μονόδρομος. Αυτό όμως δεν είναι δική μας απόφαση. Το ιατρικό προσωπικό έχει υπερβεί τα όρια του. Το «εντέλλεσθε» δεν είναι βιώσιμη λύση. Έχουμε μάθει να λύνουμε μόνοι μας τα προβλήματα που προκύπτουν. Αυτή τη στιγμή όμως τα περιθώρια για την αξιοποίηση του υπάρχοντος ιατρικού προσωπικού έχουν εξαντληθεί».

Τέλος, ο κ. Διαμαντόπουλος κάλεσε τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να δώσει λύση και τους βουλευτές του νομού να βοηθήσουν ενώ συμπλήρωσε: «Την επόμενη εβδομάδα θα δοκιμαστούν οι αντοχές του συστήματος υγείας στο νομό. Μέχρι την Κυριακή το πρόγραμμα έχει συμπληρωθεί»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Θάνος Γιαννόπουλος τόνισε: «Οι ανάγκες για την αντιμετώπιση των περιστατικών που φτάνουν στο Νοσοκομείο έχουν ξεπεράσει τα όρια της Νοσηλευτικής μας Μονάδας. Δεν επαρκούν ούτε οι γιατροί, ούτε το νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε το οποιοδήποτε βοηθητικό προσωπικό. Οποιοσδήποτε έρθει και δει τι συμβαίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή στο χώρο των επειγόντων θα δει ότι η κατάσταση είναι τραγική. Φορεία, κρεβάτια, κόσμος που συνωστίζεται και διαμαρτύρεται και κάποιοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό να τρέχουν αλλόφρονες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά».

Ο κ. Γιαννόπουλος συνέχισε τονίζοντας ότι κανείς δεν ακούει τις διαμαρτυρίες τους για την έλλειψη γιατρών, προσωπικού κ.α. ενώ επεσήμανε ότι αυτή την κατάσταση την βιώνει ο ίδιος σαν γιατρός από το 1980.

Τέλος, ο κ. Γιαννόπουλος είπε: «Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε πρόβλημα. Οι γιατροί που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και καλούνται να δώσουν λύσεις, δυστυχώς έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Ποιος θα κάνει εφημερία τις επόμενες ημέρες; Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση από την ΥΠΕ, από το Υπουργείο, δεν βλέπω ορατή λύση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα