Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022
21.9 C
Pýrgos

Την Τρίτη: Νέα συμπαράσταση της ΟΑΣΗ στον κτηνοτρόφο που διώκεται,  έξω από τα δικαστήρια Πύργου

spot_img

Την Τρίτη: Νέα συμπαράσταση της ΟΑΣΗ στον κτηνοτρόφο που διώκεται, έξω από τα δικαστήρια ΠύργουΕκ νέου θα συμπαρασταθούν  τα στελέχη της ΟΑΣΗ, καθώς και αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής, στον κτηνοτρόφο που διώκεται από εταιρεία γάλακτος, την Τρίτη 3 Ιουλίου έξω από τα δικαστήρια Πύργου.

Σχετικά με την κινητοποίηση συμπαράστασης προς τον κτηνοτρόφο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι όλοι την Τρίτη 3 Ιούλη στις 10 το πρωί στην πλατεία έξω από τα δικαστήρια του Πύργου για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο που «έκανε το λάθος» να διεκδικήσει τον κόπο του. Πρέπει να πληρωθεί τον κόπο του. Η απληρωσιά τσακίζει χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφους, η πράξη του συναδέλφου να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο έφερε το πρόβλημα στην επιφάνεια. Δεν πρέπει να αφήσουμε τέτοια προβλήματα να ξαναμπούν στην αφάνεια. Η σημερινή κυβέρνηση παρά τις υποσχέσεις της δεν άλλαξε το νομικό πλαίσιο δεν έκανε τίποτα που να μας διασφαλίζει απέναντι στην απληρωσιά των εμποροβιομηχάνων. Γιατί άραγε; Στις 3 Ιούλη θα πραγματοποιήσουμε και άλλες δράσεις όπως δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στην αποκεντρωμένη διοίκηση, τον διορισμένο εκπρόσωπο της κυβέρνησης, για τα προβλήματα που προέκυψαν από τη ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειές μας στην φυτική και ζωική παραγωγή από την πολυήμερη καταστροφική κακοκαιρία. Απαιτούμε:

Δίκαιες εκτιμήσεις και γρήγορες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς στο φυτικό κεφάλαιο και στις κτηνοτροφικές καλλιέργειες, χωρίς πρόσθετα ασφάλιστρα και αποκλεισμούς καλλιεργειών από την αποζημίωση λόγω του αντιαγροτικού κανονισμού του ΕΛΓΑ. Στελέχωση του ΕΛΓΑ με το απαραίτητο προσωπικό και τη λειτουργία του σαν κρατικού φορέα με οικονομική στήριξη από το κράτος.

Κλείνουμε τα αυτιά μας στις κυβερνητικές υποσχέσεις και εξαγγελίες, γυρίζουμε την πλάτη μας στους κάθε λογής όψιμους σωτήρες μας που έχουν ευθύνες για τη κατάσταση μας είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο. Εμείς θα επιβάλλουμε το δίκιο μας όλοι για έναν και ένας για όλους κανένας μόνος του».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα