27.8 C
Pýrgos
Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Την ώρα που ο Δήμος Ήλιδας είναι «στο έλεος του Θεού» ο Δήμαρχος κάνει «ρουσφέτια» με γεφύρια σε συγγενείς ; – Ρωτήστε τον ποιος έχει κτήματα εκεί πάνω ;

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Κατολίσθηση Καλοκαιριάτικα…;;;

Δείτε τις φωτογραφίες να δείτε την κατολίσθηση ….Πρέπει να είναι Αόρατη…;;;

Έργο 100.000 ευρώ από τον δήμο Ήλιδας σε… δρόμο που δεν το χρειάζεται ;;;

Ειδική Διοικητική Προσφυγή (στο πλαίσιο του άρθρου άρθρο 118 του ν.4555/2018) κατά της απόφασης 205/2021 της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ήλιδας, κατέθεσε, ενώπιον του  Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ» και πρώην δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Σύμφωνα με την απόφαση 205/2021 της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ήλιδας, η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία, μόνο με τις ψήφους των μελών της παράταξης του δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη, ο δήμος Ήλιδας έδωσε, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, έργο αξίας 100.000 ευρώ, σε εργοληπτική επιχείρηση με έδρα την Αμαλιάδα (με έκπτωση 5,04%) για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή κιβωτοειδούς και οδού πρόσβασης στην Τ.Κ. Γερακίου», όπου σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλόπουλο, που ζητά την ακύρωση της απόφασης, είναι περιττό, αφού ο εν λόγω δρόμος ούτε κατολισθητικά φαινόμενα παρουσιάζει, ούτε έχει πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα!!!

Αναλυτικότερα, το κείμενο της προσφυγής που κατέθεσε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, το οποίο κοινοποιείται παράλληλα στην  υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας των αποφάσεων των Οικονομικών Επιτροπών και των Δημοτικών Συμβουλίων, της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ήλιδας, στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, στην Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Ήλιδας, στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας και στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας αναφέρει:

«Με την 205/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας, η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία,  αποφασίστηκε  1. Η ανάθεση με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, της εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή κιβωτοειδούς και οδού πρόσβασης στην Τ.Κ. Γερακίου», προϋπολογισμού #100.000,00€# με Φ.Π.Α. (αρ. μελέτης 10/2021) στην εργοληπτική επιχείρηση (……) με προσφερόμενη μέση έκπτωση σε (ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ-ΣΗΜΑΝΣΗ/ΑΣΦΑΛΕΙΑ): #5,04%#. και 2. Εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Την απόφαση αυτή προσβάλλω με την ειδική διοικητική προσφυγή του άρθρου 118 του ν.4555/2018, για τους εξής λόγους:

Διότι ουδέποτε παρατηρήθηκε φαινόμενο κατολίσθησης στην συγκεκριμένη περιοχή.

Διότι δεν υπήρξε κανένα ακραίο καιρικό φαινόμενο εντός του μηνός Μάιος 2021 ή προγενέστερα, που να δημιούργησε τον οποιονδήποτε κίνδυνο κατολίσθησης στο σημείο αυτό που να δικαιολογεί το κατ’ επείγον, ούτε έχει χαρακτηριστεί η περιοχή μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διότι ο Δήμαρχος Ήλιδας, κατέφυγε τεχνηέντως στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης λόγω του κατεπείγοντως, χωρίς να συντρέχει ο παραμικρός λόγος, για να αποφύγει να λάβουν χώρα οι απαραίτητες εγκρίσεις και να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες, όπως περιβαλλοντική μελέτη, έγκριση από αρχαιολογία, έγκριση από δασαρχείο, υδραυλική μελέτη καθώς και οτιδήποτε άλλο απαιτείται.

Για τον λόγο αυτό και μετά την σκανδαλώδη, έστω και με πλειοψηφία, υπερψήφιση του θέματος αυτού από την Οικονομική Επιτροπή και με τις ψήφους μόνο των μέλλων της παράταξής του, έσπευσα στο σημείο αυτό ώστε να φωτογραφήσω το φερόμενο σημείο που δήθεν χρειάζεται την ανωτέρω εγκατάσταση κυβοτοειδούς εξαιτίας φερόμενης, αλλά στην πραγματικότητα ανύπαρκτης κατολίσθησης, όπου δεν διαπίστωσα το παραμικρό, παρουσία μαρτύρων.

Επειδή, σε κάθε περίπτωση δεν αιτιολογείται επ’ ουδενί το κατεπείγον για τη λήψη μια τέτοιας απόφασης.

Επειδή ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ 9 φωτογραφίες από το σημείο της φερόμενης κατολίσθησης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Την ακύρωση της υπ’ αριθμόν 205/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας.

 

Ο Προσφεύγων,

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος».

 

ΟΙ «ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ» ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ 

1.Λυμπέρης Γιάννης- Δήμαρχος/Πρόεδρος 
2.Παπαδόπουλος Βασίλειος-Αντιπρόεδρος/
Αντιδήμαρχος
3.Χριστοφόρου Ευάγγελος-Αντιδήμαρχος
4.Αστερής Ευγένιος-μέλος
5.Πατρινός Αντώνιος-μέλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα