Της… μουρλής παραμονές του ματς στην προπόνηση-Οι «φωνές» Καλαμπάκου, τα ποτά και τα… ξενύχτια!

Θα το γράψει η αθλητική ιστορία αυτό που έγινε προχθές Κυριακή στην Αμαλιάδα, την ήττα του Κοροίβου από τη μισοδιαλυμένη ομάδα των Τρικάλων και τον υποβιβασμό. Όπως το 1992, η αθλητική ιστορία κατέγραψε το έπος της εθνικής Δανίας με παίκτες τους οποίους είχε μαζέψει από τις παραλίες, κάτι αντίστοιχο και πιο πολύ, είναι αυτό που πέτυχαν τα Τρίκαλα.

Βεβαίως αυτό όλο είχε σαν αποτέλεσμα το Βατερλό του Κοροίβου, την πιο βαριά και επώδυνη ήττα της ιστορίας του, μεγαλύτερη ακόμα και από εκείνη στο μακρινό 2000, όταν και έχασε στο Περιστέρι από την Άμιλλα και υποβιβάστηκε από τη Γ΄ Εθνική στα τοπικά της ΕΣΚΑΗ, πάλι από μια ομάδα που για εκείνα τα δεδομένα έμοιαζε αδύνατο να νικήσει τον Κόροιβο.

 

Βεβαίως, για να γίνουν αυτά, συνωμότησε το σύμπαν, όπως είπε και ο Καλαμπάκος. Μια φράση η οποία αποδίδει κάποια γεγονότα σε μια σειρά δράσης δυνάμεων, συνήθως της φύσης. Εδώ βεβαίως δεν μιλάμε για φυσικά φαινόμενα, αλλά για ανθρώπινες καταστάσεις. Όπως αυτό που συνέβη παραμονές του αγώνα στην προπόνηση, με τους παίκτες αδιάφορους, να κάνουν την πλάκα τους και τον Καλαμπάκο να βάζει τις φωνές. Φωνές οι οποίες ακούγονταν έξω από το κλειστό, όπως έλεγαν οι περαστικοί από εκεί. Ο ίδιος ο Καλαμπάκος, ερωτηθείς για το περιστατικό, θέλησε μάλλον να το υποβαθμίσει, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για κάτι περισσότερο από αυτά που συνέβαιναν όλη τη χρονιά.

Το αν όλη τη χρονιά είχαμε ανάλογα περιστατικά και σε ποια έκταση, κανείς δεν το γνωρίζει, αλλά εκείνο που οι πληροφορίες μας λένε, είναι ότι οι παίκτες στην πλειοψηφία τους, είχαν κλείσει σε άλλες ομάδες και όσοι δεν είχαν ακόμα κλείσει, βρίσκονταν με το… ακουστικό στο χέρι, περιμένοντας από τον ατζέντη τους να του φέρει την καλή πρόταση για να συνεχίσουν, ανεξάρτητα με το αν θα παρέμενε ή αν θα έπεφτε ο Κόροιβος από την κατηγορία.

Όσο για τα… νυχτοπερπατήματα, λέγεται ότι είχαν γίνει της… μόδας, με πρωτοκλασάτο ξένο παίκτη προπαραμονές του κρίσιμου αγώνα στην Πάτρα να απολαμβάνει μέχρι αργά το ποτό του στην περιοχή.

Ο Καλαμπάκος είπε ότι συνωμότησε το σύμπαν για να χαθεί το παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Βεβαίως η κατηγορία δεν χάθηκε μόνο εξαιτίας του παιχνιδιού με τα Τρίκαλα. Χάθηκε και εξαιτίας της ήττας μέσα στην Κύμη, στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν ο Κόροιβος πέταξε την ευκαιρία που είχε για νίκη. Χάθηκε και σε μια σειρά από άλλα παιχνίδια, εντός και εκτός έδρας, όπου ο Κόροιβος είχε την ευκαιρία.

Όσο για τα Τρίκαλα; Ποιος μπορούσε να πιστέψει ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Όχι μόνο επειδή ο Κόροιβος έπαιζε με μια ελλιπέστατη και χωρίς κίνητρο ομάδα, η οποία έχανε με σαράντα και πενήντα πόντους διαφορά από τους αντιπάλους, αλλά και επειδή παραμονές του κρίσιμου αγώνα, οι παίκτες της ομάδας εθεάθησαν “περασμένες” μεταμεσονύχτιες ώρες να απολαμβάνουν τα ποτά τους στα νυχτερινά κέντρα της Αμαλιάδας, σαν να επρόκειτο (και επρόκειτο), για ένα ταξίδι «αναψυχής» και ένα χαλαρό διαδικαστικό ματς την επόμενη μέρα.

Ποιος να το’ λεγε!

  1 comment for “Της… μουρλής παραμονές του ματς στην προπόνηση-Οι «φωνές» Καλαμπάκου, τα ποτά και τα… ξενύχτια!

  1. αποδυτηριάκιας
    16 Μαΐου 2018 at 7:47 ΜΜ

    Πρώτη και καλύτερη στο…”χαλάρωμα” ήταν η διοίκηση, που είχε καλέσει και σε γλέντι σε γνωστή οικογενειακή ταβέρνα της Κουρούτας αλλά και ο ίδιος ο κόουτς, ο οποίος επίσης το προηγούμενο βράδυ τα έπινε μέχρι πρωίας παρέα με τον γεν. αρχηγό της ομάδας σε γνωστό μπαρ της λεωφόρου….σιγά τα ωά! Το ζήτημα είναι αν όλ’ αυτά έγιναν τυχαία ή υπήρχε κίνητρο για να γίνουν….έτσι! Ίσως κάποιοι να….ξαλάφρωσαν μετά το βράδυ της Κυριακής τόσο οι ίδιοι όσο και οι λογαριασμοί αυτών που δέχονται τα πονταρίσματα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.