Ο Λευτέρης Αυγενάκης έφερε τρεις τροπολογίες στον Νόμο, καθιστώντας πλέον πιο ελαστικές τις διατάξεις του, ώστε να ανοίξει ο δρόμος να ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Κάτι τέτοιο βεβαίως, δεν προβλέπεται να γίνει μέχρι την προσεχή Δευτέρα, οπότε και συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη η Εκτελεστική Επιτροπή για το θέμα.
Αυτή τη στιγμή, μεταξύ των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, υπάρχει μια εγκράτεια στις προβλέψεις και τις τοποθετήσεις. Αφενός θέλουν να μελετήσουν καλύτερα τις αλλαγές που επιφέρει ο Λευτέρης Αυγενάκης στον Νόμο, αφετέρου να συσκεφθούν και να συναποφασίσουν, καθώς δεν φαίνεται να έχουν όλα τα μέλη την ίδια άποψη. Έχουν αρχίσει μάλιστα και ανεπίσημες επαφές με προέδρους ΕΠΣ, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες αυτών των διατάξεων, αλλά και τα επόμενα βήματα της ΕΠΟ.
Αυτή τη στιγμή, δυο είναι τα σενάρια:
- Η ερμηνεία η οποία θα δοθεί στις τροποποιήσεις του Νόμου, θα είναι τέτοια από την Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.
- Η Εκτελεστική Επιτροπή, θα αποφασίσει ότι δεν καλύπτεται από τις αλλαγές αυτές, ή έστω θα κρίνει αναρμόδια, οπότε θα πάμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 25 Οκτωβρίου, όπου εκεί το κυρίαρχο όργανο της ΕΠΟ θα αποφασίσει αν αποδέχεται την έναρξη των πρωταθλημάτων με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με τις τροπολογίες Αυγενάκη.
Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος