Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
16.7 C
Pýrgos

Τη Δευτέρα η συζήτηση για τους θεατές στα γήπεδα

spot_img

Εισήγηση των λοιμωξιολόγων για απαγόρευση θεατών στα γήπεδα έχουμε, μια είδηση η οποία έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Η οριστική απόφαση ωστόσο, θα παρθεί από την Κυβέρνηση, μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας.

Το ilia.news, με ψυχραιμία και χωρίς να προτρέχει, αναδεικνύει το θέμα, χωρίς ακόμα να είναι κάποιος σε θέση να κάνει εκτίμηση για τις οριστικές αποφάσεις. Το πλέον σίγουρο, είναι ότι το αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, Υφυπουργείο, πηγαίνει στη σύσκεψη αυτή με προτάσεις και θέσεις, οι οποίες προκύπτουν μέσα από την εμπειρία αυτών των δυο χρόνων, αλλά και τα όσα έχουν συμβεί την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το περιβάλλον του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο σκοπός δεν είναι να πάμε σε τυφλά μέτρα, καθώς δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιας βαρύτητας και επικινδυνότητας. Είναι άλλη περίπτωση τα γήπεδα των μεγάλων ομάδων, με χιλιάδες κόσμου και άλλη περίπτωση κάποια ερασιτεχνικά γήπεδα της Γ΄ Εθνικής ή των τοπικών, με ορισμένες μόνο δεκάδες θεατών, όπου βεβαίως και εκεί απαιτείται να εφαρμοστούν τα μέτρα και το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα ποσοστό πληρότητας της τάξης του 90% για τα γήπεδα που διαθέτουν δυνατότητα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ένα ποσοστό μικρότερο για τα γήπεδα που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Σύμφωνα με τις απόψεις του Υφυπουργείου, δεν γίνεται από το 90% να πάμε στο 0%. Πρέπει αφενός να μειωθεί το ποσοστό αυτό, αφετέρου να μπορέσουν να τηρηθούν αυτά τα μέτρα, να γίνουν καλύτεροι και εντατικότεροι έλεγχοι, ιδίως στις θύρες των οργανωμένων των μεγάλων ομάδων, εκεί όπου πραγματικά έχουν διαπιστωθεί φαινόμενα ανεπαρκών ελέγχων από τις μεγάλες ΠΑΕ. Ταυτόχρονα δε, να υπάρξει και η η ανάλογη εφαρμογή των μέτρων στις μικρότερες κατηγορίες.

Εκεί εστιάζει λοιπόν η συζήτηση και εκεί επάνω θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις, με τον τελευταίο λόγο βεβαίως να έχει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα